Ajánló

2 órája

Bodajkra vezet a vasárnapi gyógynövénygyűjtő túra

Bodajkon folytatódnak a Herbarius túrák a Szent István Király Múzeum szervezésében. Lencsés Rita gyógynövényszakértő július 28-án, vasárnap 9.30 órakor a Szoborparknál várja a résztvevőket, hogy a nyár derekán elérhető gyógynövényeket gyűjtsenek. A résztvevőktől előzetes bejelentkezést kérnek.

Feol.hu

A nyár derekán újabb növények borulnak virágba, illetve a korábban nyílók is jelen vannak még. Így folytatatódik a Herbarius túrák keretében a gyógynövények begyűjtése. Július 28-án Bodajkra látogathatnak a résztvevők, ahol Lencsés Rita gyógynövényszakértő vezetésével a tervek szerint cickafarkot, zsályát, galajféléket, ürömféléket, kígyósziszt, apróbojtorjánt, orbáncfüvet, aranyvesszőt, esetleg csalánt, pitypang levelet, útifüvet és ha minden jól alakul bodza termést is gyűjthetnek. - olvasható az ÖKK közleményében.

A gyűjtéshez célszerű hozni kosarat, lenvászon táskát, papírzacskót, vágóeszközt, poharat. A napvédő felszerelést se felejtsük otthon! A túra kb. 12.30-ig fog tartani. A találkozó a Szoborparkban lesz, ahova egyénileg érkezhetnek a résztvevők, akiktől előzetes regisztrációt kérnek a szervezők. Bejelentkezni e-mailben, vagy telefonon az alábbi címeken, számokon lehet: [email protected], 70/338-6173 - [email protected], 30/296-6480

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában