Krimi

2 órája

Békéscsabai késelés: vádat emeltek a népszerű küzdősportedző gyilkosa ellen

Tavaly augusztusban az egész országot megrázta az eset, amikor Békéscsabán egy szállóvendég halálra késelte a biztonsági őrt, aki elismert és kedvelt küzdősportedzőként is tevékenykedett.

MW

Forrás: Tények

Emberölés bűntette miatt emelt vádat a Békés Vármegyei Főügyészség egy 28 éves büntetlen előéletű érdi férfi ellen, aki tavaly augusztusban egy békéscsabai hotel szállóvendégeként késsel több alkalommal megszúrta a szálloda biztonsági alkalmazottját. Társának, egy 46 éves büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő budapesti férfinak bűnpártolás bűntette miatt kell bíróság elé állnia – olvasható a Beol.hu cikkében. 

A szállodai emberölésben hazánk egyik legismertebb küzdősportedzőjét késelték meg, aki biztonsági őrként érkezett a helyszínre. Az eset megrázta mind Békés vármegye, mind az ország közvéleményét, a sportembert tömegek gyászolták.

Tragikus események

A vádirat szerint a 28 éves férfi 2023. augusztus 15-én, az esti órákban Békéscsabán, az egyik hotel szállóvendégeként a barátnőjével és a munkatársaival – köztük a 46 éves férfival – vacsorázott, majd italozott a hotel éttermi részében. Később a férfi hangoskodni kezdett, agresszívan lépett fel a felszolgálókkal szemben, és szidalmazni kezdte az egyik pincérnőt, amikor nem akarta kiszolgálni. 

A pincérnő ezért megkérte a szálloda recepciósát, hogy hívja oda a hotel biztonsági feladatait is ellátó alkalmazottját, egy 53 éves békési férfit. Közben a férfi késeléssel is megfenyegette a másik pincért. A férfi testvére és munkatársai távoztak a helyszínről, a 28 éves férfi kettesben maradt a barátnőjével.

„Miért kell itt balhézni?”

Amikor a biztonsági feladatokat ellátó férfi az autójával a helyszínre ért, a későbbi késelő elvette a barátnője hátsó zsebére feltűzöt 7 centiméter pengehosszússágú, összecsukott bicskát, és elindult a hotel előtti parkoló irányába. Amikor a sértett és a jobb kezében bicskát fogó férfi egymáshoz értek, a sértett – miután megkérdezte a másik férfitól, hogy miért kell itt balhézni – két alkalommal a jobb, majd a bal kézfejével fejen ütötte az érdi férfit. Ő a terasz burkolatára esett, ezért a sértett felhagyott a további bántalmazásával. 

Ekkor a férfi felült, kinyitotta a kezében tartott bicska pengéjét, és több, erőteljes szúró és csapó mozdulatot tett a sértett bal lábának irányába, többször el is találta azt. Verekedés alakult ki, amelynek során egy alkalommal mellkason és egy alkalommal arcon szúrta a sértettet. Közben a biztonsági őr a vérveszteség miatt egyre erőtlenebbé vált és a földre került. 

A cselekménynek a tettes időközben helyszínre érkező testvére és munkatársai vetettek véget, egyikük elterelte őt, bekísérte a szállodába, majd a hátsó kapun keresztül elhagyták a helyszínt. A mentők a sértettet kórházba szállították, ahol rövid idő múlva elhunyt. Halálát a metszett és szúrt sérülésekkel összefüggő heveny vérveszteség okozta.

A két férfi elhagyta a helyszínt és a sportpálya környékén bujkáltak, majd Monor külterületére mentek, ahol egy tanyán elrejtőztek a hatóságok elől. A 46 éves férfi társa Monoron történt elrejtőzéséig végig jelen volt, és segített neki abban, hogy a hatóságok üldözése és a büntetőjogi felelősségre vonás elől elmeneküljön.

Folytatódik az eljárás

A főügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság mindkét férfit – beismerésük esetén is – végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Az eljárás a Gyulai Törvényszéken folytatódik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!