Fejérben is

2 órája

Támogatás a működésre és eszközök vásárlására

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Főigazgatói döntés alapján 2024-ben ismét hatszáz millió forint összértékű támogatást oszthat szét a katasztrófavédelem a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek között a központi költségvetés terhére - erről számolt be a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az önkéntes tűzoltó egyesületek részére kiírt pályázatra az idei évben 629 egyesület nyújtott be pályázatot. A támogatás egyebek mellett működési költségekre, gépjármű- és szertárfelújításra fordítható, valamint segítségével különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez juthatnak. A támogatási javaslatot az országos katasztrófavédelmi főigazgató jóváhagyta, így az önkéntes tűzoltó egyesületek összesen 476,7 millió forint támogatásban részesülnek (a fennmaradó pénz a természetbeni támogatások esetleges árváltozásához biztosít fedezetet).
Fejér vármegyében összesen harminc szervezet részesült támogatásban, többek közt a Pentele Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a baracsi, a mezőfalvi és a pusztaszabolcsi egységek is. 

Szerző: Molnár Emese / duol.hu
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában