Arcanum

2 órája

Fejér évfordulós emlékei

Szanyi-Nagy Judit

Döntőben a Vidi

„A bajnokok tornáján a legjobb négy együttes között három fővárosi és egy vidéki, a meghívottként játszó Videoton szerepelt, s a meghívott csapat okozta a legnagyobb meglepetést” – kezdődött az 1974. augusztus 4-én megjelent cikk. Majd így folytatódott: „Tegnap délután hatalmas felhőszakadás előzte meg a mérkőzést, s így nyilván sokan lemondtak a szurkolásról. Mindenesetre az MTI jelentése szerint az a hétezer ember aki kiment a Népstadionba nem bánta meg – jó iramú mérkőzést láthatott.” Mindez a gyakorlatban azt jelentette, hogy bár a találkozó 0-0-val végződött, a tizenegyespárbajban végül a Videoton győzedelmeskedett a Bp. Honvéd ellen. „Czeczeli hálóba talált, ugyanakkor a Honvéd játékosa Pál hibázott, -így a végeredmény: 5:4 a Videoton javára.”

Ez még a főszezon

Augusztusban még javában tart s tartott a strandokra hívogató nyár 1984-ben is: „Lehet hűvös, lehet kánikula; az agárdi, gárdonyi, velencei boltokban hosszú sor áll a pénztárak előtt, a szezonra gombamód elszaporodott butikok, árusok, palacsinta- és lángossütő pavilonok pultjai előtt” – írtuk meg. Azonban a lovas- és sportprogramok mellett a rendszeres hajó- és sétahajó-járatok, a környékbeli – hegyvidéki és székesfehérvári, gorsiumi – kirándulások kínálata is bőséges lehetőséget nyújtott a kikapcsolódásra negyven évvel ezelőtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában