Collagenius Kupa

2 órája

Küzdöttek, és nyertek

Tavalyhoz képest még nagyobb izgalmak vártak a csapatokra a Collagenius Kupa utolsó játéknapján, és ebből a házigazda Alba Fehérvár KC profitált a legjobban, és megérdemelten zsebelte be az első helyet. A tornát a fehérváriak vezetőedzője, valamint a legjobb játékosnak választott irányító-átlövő Tamara Szmbatjan értékelte.

Káldor András

Tamara Szmbatjan (a labdával) megérdemelten lett a legjobb játékos

Fotó: Kricskovics Antal

Az Alba Fehérvár KC alig két és fél hete, július 17-én kezdte a felkészülést, és a Collagenius Kupán pedig három fizikailag rendkívül megterhelő mérkőzést játszott egymás után.  

- Elégedett vagyok a lányok energiájával, főleg úgy, hogy három mérkőzésünk volt zsinórban. Az ilyen tornák kifejezetten nehezek a játékosoknak, de végig küzdöttek és harcoltak a meccsen, mentálisan erős jelenlétet mutattak. A tornán volt sok jó és kevésbé jó dolog, de ezek a mérkőzések azért vannak, hogy megmutassák a hibáinkat, majd azokat a következő időszakban és leginkább a szezon kezdésre ki tudjuk javítani. Örülök, hogy sikerült a legtöbbet kihozni magukból, és biztos vagyok benne, hogy idővel jönnek majd a megfelelő eredmények is. – hangsúlyozta Szuzanna Lazovics, akinek ez volt az első közös sikere új csapatával.

- Nagyon meglepődtem, hogy én lettem az MVP, mivel nem igazán voltam elégedett a teljesítményemmel a tornán. Ez még csak a felkészülési időszak, bízom abban, hogy a szezonban jobban fogok játszani. Nehéz volt a hétvége, mivel három mérkőzésünk volt három nap alatt, és a felkészülési időszak közepén járunk. Sok futóedzésünk volt, így voltak olyan pillanatok a mérkőzéseken, amikor mérges voltam magamra, mert gyorsabbnak kellett volna lennem, de a lábaim már nem tudták azt az iramot diktálni, amit szerettem volna. Nyertünk, és mi lettünk a kupa győztesei, természetesen elégedett vagyok a csapat munkájával, ez volt a legjobb, amit tehettünk. – tette hozzá Tamara Szmbatjan, aki bejátszotta a pálya minden szegletét, és a gólokkal sem maradt adós, tizenegy alkalommal vette be összesen az ellenfelek kapuját a három találkozón.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában