Egykoron a halál torkából tért vissza, soha nem adja fel

2 órája

A versenyt túlizgulta, de mosolyogva gratulált legyőzőjének Gáspár Tamás a paralimpián

Gáspár Tamás az Alba Íjász HSE korábbi versenyzője a negyeddöntőben búcsúzott a párizsi paralimpián. Már Los Angeles és Brisbane felé tekint.

Németh Krisztián

Fotó: Víg Johanna/MPB

Merthogy Gáspár Tamás komoly célokkal érkezett második olimpiájára. Tokiói ötödik helyen után az aranyérem megszerzését tűzte ki célul. Sajnos ez nem sikerült, a mai negyeddöntőben a világranglista vezető kínai ellenfele kiejtette. Az Angliában élő para sportoló, így ismét az ötödik helyen végzett.

- A célokat kitűztem magam elé, de nem sikerült elérnem. Sajnálom, hiszen nem ez volt a tervem. Nem volt könnyű dolgom, soha nem lőttem ennyi néző előtt. Már nyolcaddöntőben a francia ellen megtapasztaltam ezt az új élményt. Izgultam, ezt nem is fogom tagadni, ráadásul nem tudtam ezt legyőzni. A kínai ellen próbáltam tartani az egy pont különbséget, aztán egyre jobban elnyomta a fókuszomat ez az érzés. Tokióban ilyet nem tudtam átélni, sőt a többi versenyemen se volt hasonló. A jövőben sem adom fel a paralimpiai álmaimat, készülök Los Angelesre és Brisbanere is egyaránt." - értékelt a 45 éves paralimpikon.

Élete során sok drámai helyzeten kellett úrrá lennie, ahogy arról lapunknak korábban mesélt 2012-ben csaknem az egész teste lebénult, intenzív osztályra került. Rehabilitációjában óriási szerepet töltött, tölt be a paraíjászat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában