Az első esten Monteverdi

2019.07.02. 15:30

Csütörtöktől Harmonia Albensis

A templomi koncertsorozat rajongói készülhetnek, hiszen négy helyszínen négy újabb zenei csemege várja őket, s persze az először csatlakozó érdeklődőket.

Bokros Judit

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar is közreműködik

Fotó: FMH-archív

Székesfehérvár hagyományos nyári, templomi koncertsorozata a Harmonia Albensis, amelynek hangversenyeit a júliusi csütörtök estéken rendezik.

Július 4-én 19.30-tól, a Ciszter templomban Esti imádság címmel hallható Monteverdi Esti imádság a Boldogságos Szűz tiszteletére című műve. Közreműködnek: Jónás Krisztina és Ducza Nóra (szoprán), Bakos Kornélia (alt), Kéringer László, Korbász Viktor, Fodré Lajos (tenor), Jekl László (basszus), az Octovoice Ének­együttes (művészeti vezető: Geiger György), valamint a Savaria Barokk Zenekar (vezényel: Németh Pál).

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar is közreműködik
Fotó: FMH-archív

Július 11-én La passione címmel Haydn- és Schubert-művek hallhatók, július 18-án Ős-operák estjét rendezik a II. Szent János Pál pápa téren, július 25-én, pedig Laudate Dominum címmel hangzanak el művek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában