Frissen Fejérből

2021.10.22. 18:26

Megemlékeztek hőseinkről Móron

Péntek délután 15 órakor ünnepi megemlékezést tartottak a település Milleniumi Parkjában, mely során köszöntő beszédet mondott a térség országgyűlési képviselője, Törő Gábor.

Déri Brenda

Törő Gábor, a megye 2-es választókerületének országgyűlési képviselője

Fotó: FMH-archív

Pénteken és szombaton országszerte az 1956-os forradalom hősei előtt tisztelegtek, köztük Móron is, ahol Törő Gábor köszöntő beszédében a következőképp fogalmazott: – A nyugatiak, ha csodálták is a magyar forradalmat, nem értették. Nem értették azt az erőt, amely bennünk dolgozik. Nem értették, miért harcolunk olyan túlerővel szemben, amelyet emberi számítás szerint aligha győzhetünk le. Nem értették, hogy azért küzdünk, mert a végsőkig ragaszkodunk saját kultúránkhoz, életformánkhoz, és nem akarunk feloldódni senkinek az olvasztótégelyében. Azt akarjuk, hogy tiszteljék, amik és akik vagyunk. 1000 éven át őriztük Európa határait és küzdöttünk a nemzeti önállóságunkért. Bátor és harcos nemzet vagyunk, amely jól tudja, akit nem tisztelnek, azt megvetik. Ezért nem értenek minket még ma sem. Ma azt a napot ünnepeljük, amikor sok millió magyar egyszerre ismét ráébredt, bár különböző életeket éltünk, mindannyian ugyan ahhoz a nemzethez tartozunk – mondta a képviselő úr, majd beszédét követően a helyi általános iskola tanulóinak ünnepi műsora következett. Az esemény zárásaként koszorúkat helyeztek el az emlékhelynél.

Vezető képünk archív fotó!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában