Telt házzal nyílt meg a V54 Színház és Kultúrtér

2024.01.06. 11:16

Szellemi találkahely sok színházi előadással

Pénteken este az Örökség Csoport „Caligula helytartója” című darabjával avatták fel a legújabb székesfehérvári kulturális és közösségi teret.

Bokros Judit

Az első, "Caligula helytartója" című előadás előtt a rendező és a V54 egyik megálmodója, létrehozója, Somos Ákos köszönte meg a közönség jelenlétét, a segítők munkáját

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A Várkörút 54. szám alatti üzletközpont kapubejáróján át bejutva, balra található a V54, amelyet az Örökség Csoport Művészeti Egyesület hozott létre. Az általuk bérelt és átalakított helyiségben mostantól a helyi független, amatőr színtársulatok juthatnak fellépési és próbalehetőséghez, de a tervek szerint meghívott fővárosi vagy vidéki előadások is lesznek. Illetve, szélesebb érdeklődésre számot tartó beszélgetéseket szerveznek majd.

Az egyesület megfogalmazása szerint: „Szellemi, bizonyos értelemben spirituális találkahelyet szerettünk volna, ahol megmutatjuk magunkat, megnézünk másokat, alkotunk és együtt vagyunk.”

A pénteki teltházas megnyitón az egyesület egyik tagja, az Örökség Csoport és a TeDi Diákszínpad vezetője, Somos Ákos köszöntötte a megjelenteket, majd a csoport által nemrég színpadra vitt Székely János-drámát, a „Caligula helytartója” című darabot láthatta a több mint ötven főnyi közönség.

Az előadás után ugyancsak Somos Ákos köszönte meg az egyesület és színésztársai nevében mindazok közreműködését és támogatását, akiknek köszönhetően létrejöhetett az általuk régóta vágyott hely.

A V54 januárban még hat előadást kínál, szerepel majd például a Prospero Színkör a „Dr. Jekyll és Mr. Hyde” című darabbal, a TeDi pedig a „Cyber Cyrano” című előadását mutatja be. A részletes program a kultúrtér Facebook-oldalán érhető el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában