Huszonötezer dollárért teniszeznek

2018.08.26. 19:37

Szombaton reggel tíz órakor rajtolt a nemzetközi férfitenisztorna a Bregyóban

Augusztus 27. és szeptember 2. között a Bregyó ad otthont az ITF Pro Circuit elnevezésű sorozat férfiteniszversenyének. Az előselejtezőket a vasárnapi esőzés szakította félbe.

Nagy Péter

Borsos Gábor szabadkártyásként egyből a főtáblán kezd Fotó: Zádor

A Fehérváron korszakalkotónak számító játéktéren zajlanak a küzdelmek, hiszen a megyeszékhelyen ez az első olyan kemény borítású pálya, amely ugyanolyan talajú, mint a Grand Slam-tornák közül az Australian Opené vagy például a US Opené. Az előselejtezők másnapján az időjárás közbeszólt, így a meccseket 13 óra után tudták megrendezni.

Borsos Gábor szabadkártyásként egyből a főtáblán kezd Fotó: Zádor

Az orosz Alekszej Alescsevre a román Eric Tudor Adochitei Pandelea, a szlovák David Damian Brnára a magyar Tóth Gábor-János várt az egyes pályán. A kettesen az osztrák Philip Aplienz a szlovák Tino Kovacic, majd a cseh Martin Bugajra a magyar Khin Dániel ellen küzdött. A hármason Bartakovics Marcell, a szentendrei Dunakanyar TKSE fiatal játékosa Törőcsik Ádámmal (MESE) mérkőzött, utánuk a Metro RSC-ből Necz András nézett farkasszemet a szlovák Yvo Panakkal. A négyesen előbb a türkmén Isa Mammetgulyyev és a lett Artur Kulibaba csapott össze, őket a brazil Wilson Leite és az amerikai Matthew Kandath találkozója követte.

A kvalifikációs döntőket hétfőn, ma rendezik, ahová eddig Kisantal Dominik (Magyarország), Milan Radojkovics (Szerbia), Samuel Puskar (Szlovákia), Peter Vajda (Szlovákia), Michael Gloeckler (Ausztria), Andreas Kramer (Ausztria), Domen Gostincar (Szlovénia) és Dominik Hruncak (Szlovákia ) jutott be. Borsos Gábor, Marozsán Fábián, Szintai Dávid és Zeljenka Martin szabadkártyát kapott, Kéki Márk tartalékként szerepel a főtáblán.

A Siófok Spartacus SE-Bregyó TE színeiben idén szuper­li­gabajnoki címet szerző, a világranglistán 933. Borsos legutóbb 6:4, 7:6-ra kikapott a kolumbiai Rodrigueztől (569.) a győri 25 000 dolláros megmérettetés negyeddöntőjében, párosban pedig az elődöntőben búcsúzott.

Marozsán (951.) ugyanitt, a második körben 3:6, 6:4, 7:5-ös vereséget szenvedett a 8. kiemelt cseh Koprivától (577.) Szintai Dávidot (1091.) Nagy Péter (580.) 6:2, 6:3-ra verte, míg Zeljenka Martin és Kéki Márk már az első fordulóban kipottyant Győrben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában