Tenisz

2018.08.28. 21:47

Valkusz és Borsos is salakra lép szerdán

A 25 ezer dollár összdíjazású férfi ITF Pro Circuit nemzetközi teniszverseny negyedik napján már főtáblás mérkőzéseket is rendeztek a Bregyóban, a magyarok közül elsőként Bartakovics Marcell biztosította a helyét a legjobb 16 között.

Krebsz András

Bartakovics Marcell nyerte a magyarok csatáját

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A szabadkártyával induló Kéki Márk bátran kezdte a világranglista 355. helyét elfoglaló, a fehérvári tornán 2. kiemelt Sels elleni párharcot. A 18 esztendős teniszező az első szettben 3:3-ig tartotta a lépést ellenfelével, ekkor a németalföldi breakelte Kékit. A magyar játékos rögtön visszabreakelt, majd ha nehezen is, de hozta a saját adogatását (4:5). Ekkor felcsillant a remény a játszma megnyerésére, ám a szett végét a holland bírta jobban, aki 6:5 után nullára hozta az adogatójátékát. Sels a folytatásban már sokkal meggyőzőbben játszott a kisebb ellenállást tanúsító Kékivel szemben, a fiatal magyar a meccs végén dühösen csapta földhöz az ütőjét.

Párosban egy összecsapást rendeztek, ezen a Brouwer–Sels holland kettős biztosította helyét a negyeddöntőben.

Szerdán már a Székesfehérvár Open első számú kiemeltjét is láthatjuk, Valkusz Máté a szabadkártyás Szintai Dávid kiejtésével teheti meg az első lépést a tornagyőzelem felé, a mérkőzés nagyjából dél körül kezdődik a kettes pályán. Valkuszon kívül Borsos Gáborért is szoríthatunk majd, aki szintén 12 óra körül játszik, ellenfele a 7. helyen kiemelt holland Gijs Brouwer lesz. A szerdai napon bemutatkozik a 18 éves Marozsán Fábián is, aki a 8. helyen rangsorolt szlovák Lukas Klein ellen boríthatja a papírformát a hármas pályán, az ő játékára is déltől számíthatunk. A magyar érdekeltségű csaták sora ezzel nem ér véget, Marozsánék találkozóját követően a szabadkártyás Zeljenka Martin és a kvalifikációs tornáról felkerülő brazil Wilson Leite küzd meg egymással.

Bartakovics Marcell nyerte a magyarok csatáját
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Keddi eredmények:

Jelle Sels (holland, 2.)–Kéki Márk 7:5, 6:3

Bartakovics Marcell–Cseresznyés Máté 6:1, 6:4

Artyem Dubrivnyi (orosz)–Nagy Péter 6:1, 6:2

Alexander Erler (osztrák)–Alekszej Alescsev (orosz)

6:1, 6:0

Karim Mohamed Maamoun (egyiptomi, 3.)–Robin Stanek (cseh) 6:3, 6:4

Oscar Jose Gutierrez (brazil, 4.)–Domen Gostincar (szlovén) 6:3, 6:2

Bruno Sant’Anna (brazil, 5.)–Tomas Liska (szlovák)

6:2, 6:0

David Pichler (osztrák)–Andreas Kramer (osztrák)

6:0, 6:2

Marko Tepavacs (szerb)–Michael Gloeckler (osztrák) 6:7, 6:4, 6:1

Brouwer–Sels (hollandok)–Aplienz–Kramer (osztrákok) 6:3, 6:1.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában