A Vasas ellen javíthatnak a fehérváriak

2018.09.28. 07:13

Vereséggel nyitottak a pólósok

A Dunakanyar Waterpolo elleni négygólos fiaskóval rajtolt az FVSE a férfi OB I/B osztályú vízilabda-bajnokságban.

Nagy Péter

A harmadik negyedre fejben elfáradt az FVSE (labdával)

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Dunakanyar Waterpolo– Fehérvár VSE 12-8 (2-2, 4-3, 3-0, 3-3)

Leányfalu, vezette: Vogel Gábor, Homonnai Dániel.

Dunakanyar: Kákonyi – Ercse, Szabó P. 2, Hajdu L.3, Fleckenstein 3, Nagy N. 1, Kammerer, Gönczy, Szávai 2, Buzás, Tislér, Tusa 1, Somogyi, Szabolcsi. Vezetőedző: Eged Dániel.

FVSE: Nagy D. – Tóth K., Nagy M., Schábel, Bekő M.1, Kiss Gy., Horváth R., Albert 4, Pászti, Jánosi, Mihályi 1, Gáti, Csányi 2, Hajnáczky. Vezetőedző: Gyöngyösi János.

A harmadik negyedre fejben elfáradt az FVSE (labdával)
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A Szolnoki Dózsa elleni osztályozón kettős sikerrel harcolta ki az OB I/B-s tagságot a székesfehérvári férfi vízilabdacsapat júniusban. A sikeres felkészülést követően Leányfaluba látogattak Gyöngyösi Jánosék a közelmúltban, a szezonnyitó azonban nem sikeredett túl fényesre.

Pedig az élvonalbeli múlttal rendelkező Albert Barnabás révén kevesebb mint két perc alatt előnybe kerültek a Fejér megyeiek. Hajdú Lóránt előbb akcióból egyenlített, majd Tusa Márk büntetőből fordítani tudott a Pest megyeiek javára. Csányi Márk jól használt ki egy emberelőnyt, így 2-2-vel fordultak a felek. A második negyedben is potyogtak a gólok, Hajdú megúszásból, Szabó ismét ötméteresből volt eredményes.

Fleckenstein Márk találatával már igencsak elléptek a vendéglátók, de Albert megrázta magát, és duplájával ismét szorossá tette a meccset. Szávai Károly által újfent kettő volt közte, de Albert megúszásból 6-5-re alakította az állást. A harmadik játékrészben aztán semmi sem jött össze a koronázóvárosiaknak, Szabó, Fleckenstein, Szávay pedig nem kegyelmezett, így szinte behozhatatlan előnyre tett szert a Dunakanyar.

Az utolsó etapban újra fej-fej mellett haladtak az együttesek, Csányi Márk mellett Mihályi András és Bekő Martin is túljárt Kákonyi András eszén, de mivel Hajdu Lóránt, Nagy Norbert és Fleckenstein is bevette a fehérvári kaput, így 12-8-ra a Waterpolo nyert.

– A mérkőzés első felében biztató játékkal rukkoltunk elő, a második félidőben viszont inkább fejben fáradtunk el – nyilatkozta a meccs egyik legjobbja, Albert Barnabás. – Nincs sok idő keseregni, szombaton 19 órakor a Vasast fogadjuk, ahol az olimpiai bajnok Steinmetz Ádám is játszik. A keretünk nagyrészt megmaradt, páran érkeztek: Kiss Gyula az OB I-ben is megfordult, Nagy Dávid kapus-, Horváth Roland centerposzton lehet erőssége a csapatunknak. Ágner Zoltán az edzősködés miatt nem tud minden héten rendelkezésünkre állni, így egy balkezes játékos mindenképp elférne még. Voltak megkereséseim, legutoljára Svájcból és Olaszországból hívtak, de jól érzem magam Székesfehérváron.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában