A másodikat már behúzták

2019.01.20. 21:58

Gól nélküli első félidő után a másodikban beindult a PAFC játéka

Hajtós, kemény meccsen tudta megnyerni második felkészülési mérkőzését a Mol Vidi FC elleni, labdarúgó NB I-es bajnoki rajtra hangoló Puskás Akadémia FC együttese Spanyolországban.

Dévai N. Csaba

Sikerrel vette a második edzőmeccset a Spanyolországban edzőtáborozó Puskás Akadémia

Fotó: PAFC

Barátságos mérkőzés, barátságtalan időben. Így lehetne jellemezni a Puskás Akadémia vasárnapi találkozójának körülményeit, amelyet a bolgár rekordbajnok CSZKA Szófi a ellen vívott Radoki János együttese. Ez volt a felcsútiak második találkozója a spanyolországi edzőtáborban, az első összecsapásra az FC Basel ellen került sor, és 2-1-es svájci győzelemmel ért véget.

A mérkőzés első komolyabb helyzete a Puskás Akadémia előtt adódott, és Cerniauskas kapusnak kellett résen lennie, hogy elhárítsa a veszélyt. A hatodik percben Chorbadzhiyski fejelhetett tisztán kapura, de a Puskás hálóőre, Hegedüs is sikerrel vette az első akadályt. A 20. percben ismét a CSZKA veszélyeztetett, egy jobb oldali centerezés találta meg a kapu előterében várakozó Henriquét, ám a bolgárok brazil középpályása végül mellé fejelt. Nem tudott egyik fél sem a másik fölé kerekedni, egyre inkább a mezőnyben zajlott a játék. Ami helyzet adódott, az is inkább a bolgár csapat előtt, akik a 37. percben Pinto, a 43. minutumban Edwin Gyasi révén veszélyeztettek.

A góltalan első játékrész után nem sokat kellett várni az első találat megszületéséig, az 54. percben egy jobb oldalon futó támadás után Tamás Nándor adott be középre, ahol Gonzalo Vega várta a labdát és lőtt a bolgárok kapujába, megszerezve a vezetést a Puskás Akadémia csapatának, 0-1. Egy perccel később Atanassov lövése pattant szögletre egy felcsúti védőről, de az újabb érdemi momentum a 62. percben történt. Ezúttal a bal szélről, Radó Andrástól érkezett egy veszélyes beadás a bolgár tizenhatos területére, amely az előbbi asszisztos Tamást találta meg, aki higgadtan értékesítette a helyzetet, 0-2. Érthető módon feltüzelte a felcsúti gárdát a gyorsan szerzett két gól, és nem is kellett sokáig várni, hogy a megzuhant CSZKA-védelem ismét kapituláljon.

Sikerrel vette a második edzőmeccset a Spanyolországban edzőtáborozó Puskás Akadémia

A 65. percben egy sarokrúgást követően Szakály Péter tálalt Poór Patrik elé, aki közvetlen közelről szerezte meg csapata harmadik találatát, 0-3. Tíz perc alatt bebiztosította tehát győzelmét a PAFC, amit a folytatásban nemigen veszélyeztetett az ellenfél. A csereként beálló Despodov a 73. percben gondolt egy merészet, átküzdötte magát három védőn, majd kapura lőtt, próbálkozása viszont egy blokkoló lábról szögletre pattant. Ha már a merész gondolatoknál tartottunk, a 80. percben a harmadik Puskás-gólt jegyző Poór egy ollózással is megpróbálkozott, de akrobatikus lövése ezúttal célt tévesztett. A mérkőzés végére még jutott egy csattanó, a 81. percben egy védelmi kihagyás után szépíteni tudott a CSZKA, Evandro passzolt Sowe elé, aki megs zerezte csapata becsületgólját, 1-3.

A folytatásban mindkét csapat előtt adódtak kisebb helyzetek, de ez a végeredményen már nem változtatott, kétgólos előnnyel zárta a találkozót a Puskás Akadémia csapata. Legközelebb január 22-én, a svájci Lausanne ellen lép pályára a PAFC.

JEGYZŐKÖNYV

CSZKA Szófia–Puskás Akadémia FC 1-3 (0-0)

Felkészülési mérkőzés

CSZKA Szófia: Cerniauskas – Atanasov, Chorbadzhiyski (Lyaskov), Pereira (Bodurov), Sekulic – Bikel, Malinov, Pinto, Gyasi – Henrique (Despodov) – Sowe (Evandro). Vezetőedző: Nestor El Maestro.

Puskás Akadémia: Hegedüs L. – Osváth, Hadzsiev, Poór, Trajkovski – Tamás N., Varga J. (Urblík), Szakály P. (Kiss T.), Latifi (Nagy Zs.) – Vega (Knezevic), Radó A. (Bokros). Vezetőedző: Radoki János.

Gólszerzők: Sowe (81.), ill. Vega (54.), Tamás N. (62.), Poór (65.).

Sárga lap: –

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában