Schumacher

2019.01.03. 20:11

Ötvenéves minden idők legjobbja

A hétszeres világbajnok, milliók kedvence, a Forma–1 történetének legsikeresebb pilótája: ötvenéves Michael Schumacher.

Dévai Nándor Csaba

Az élő legenda Fotó: The Mirror

Annak ellenére, hogy immáron öt éve nem szerepel a száguldó cirkusz mezőnyében, aligha van olyan ember, aki nem az idősebb Schumachert mondja elsőnek, mint általa ismert versenyző. Nem véletlen a világhírnév, a pályafutását gyermekkorában gokartosként indító pilóta hét világbajnoki címével egy minden bizonnyal örök rekordot állított fel 1994 és 2004 között.

A világbajnoki címeken kívül számos rekord is fűződik a nevéhez, ilyen például a legtöbb futamgyőzelem (91), a legkorábban eldőlt világbajnoki cím (2002-ben 17 versenyből már a 11.-en győztest avattak) vagy a legtöbb dobogós helyezés (ugyancsak 2002-ben az összes versenyen dobogóra állhatott).

Az élő legenda Fotó: The Mirror

A páratlan pályafutást 2013-ban zárta le, nem sokkal később viszont tragikus fordulatot vett az idillinek mondható életpálya. 2013. december 29-én síbalesetet szenvedett, amelynek agykárosodás és máig tartó kóma lett az eredménye. A család legutóbbi közleménye szerint a sportoló a legjobb kezekben van, és bíznak a felépülésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában