Alba

2019.02.07. 14:30

Ennél többre lesz szükség pénteken a fehérvári kosarasoktól

Habár a Ness Ziona elleni vereségével a J csoport harmadik helyén zárt az Alba, a fehérvári kosarasok így is továbbjutottak a FIBA Europe Cup sorozatában. A negyeddöntők sorsolását csütörtökön tartják.

Horog László

Carlos Cabezas egyre jobban érzi magát a pályán

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Két színtéren továbbra is érdekelt az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata, amely a hazai élvonalbeli bajnokság mellett az Európa Kupában is talpon maradt. Mivel az alapszakasz első körének zárásakor Lóránték nem voltak az első nyolc között – a 11. helyen tanyáztak, és helyezkednek azóta is –, nem tudták kvalifikálni magukat a jövő heti, Győrben megrendezésre kerülő Magyar Kupa nyolcas döntőjére.

A FIBA Europe Cup elnevezésű sorozatban véget értek a második kör küzdelmei, kedden este az izraeli Ness Zionát látták vendégül a kék-fehérek, akiknek nem sikerült megismételni a januári, idegenbeli remek játékot (93-70-re nyert az Alba – a szerk.), s végül 96-80-as vereséggel vonultak le a parkettről. A fiaskónak nem volt különösebb jelentősége, ugyanis a mérkőzés előtt kiderült, az eredménytől függetlenül mindkét gárda továbblép a legjobb 16 közé, az egyenes kieséses szakaszba. A nemzetközi szövetség – bár hivatalos értesítést nem küldött a kluboknak – a honlapján jelezte, a három legjobb csoportharmadik is kvalifikálja magát a következő körbe, így a J jelű négyesből csak a 4. helyen záró Lukoil Levszki esett ki.

Azért folytathatják a jól teljesítő harmadikak is, mert akadnak olyan, a Bajnokok Ligájából kieső együttesek, amelyek nem vállalják az indulást az Európa Kupában. A FIBA illetékesei csütörtökön 11 órakor tartják a sorsolást Münchenben. Kiemelés nincs, a szerencse dönt a folytatásról.

Carlos Cabezas egyre jobban érzi magát a pályán
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Fehérvár spanyol szakvezetője, Jesus Ramirez a keddi derbin az első húsz perccel összességében elégedett volt, a másodikkal viszont nem.

– Az első félidő teljesítménye ugyan nem volt tökéletes, de jónak ítélem – kezdte a hispán szakember. – Sok dobóhelyzetet alakítottunk ki, ezeket megfelelő százalékban értékesítettük. A nagyszünet után viszont úgy tűnt, mintha az öltözőben maradtak volna a játékosaim: veszítettünk a figyelemből, nem koncentráltunk eléggé, védekezésben és támadásban sem – ez eredményezte a vereséget. Többször is ugyanazokat a védekezési hibákat követtük el, ezeket pedig kíméletlenül megbüntette az ellenfél. Az eredménynek természetesen nem, de a továbbjutásnak örülök. Nem szabad a vereségen meditálnunk, a pénteki szegedi bajnokira kell most már összpontosítani. Nagyon fontos mérkőzés következik a bajnokságban, amit meg kell nyernünk.

Az Alba amerikai centere, Jordan Heath sem volt elégedett a mutatott játékkal és az eredménnyel sem.

– Nem vagyok boldog, hiszen elmaradtunk a várakozástól az Ironi Ness ellen. De elkeserednünk sem kell, hiszen így is továbbjutottunk. A pénteki szegedi derbire készülünk, az nagyon fontos összecsapás lesz számunkra. Nyernünk kell, ugyanis muszáj ott lennünk a középső házban a folytatásban.

Egyre jobban belelendül az utolsóként szerződtetett spanyol világ- és Európa-bajnok irányító, Carlos Cabezas. Ezúttal a koronázóvárosiak legjobbja volt, 19/12 ponttal, nem rajta múlt a vereség.

Élveztem a játékot, ahogy múlnak a meccsek, kezdem utolérni magam, egyre jobb formában vagyok. Meggyőződésem, hogy hamarosan elindulunk felfelé a bajnokságban.

A tabellán 11. helyen lévő Alba Fehérvár az utolsó előtti, 13. pozícióban tanyázó Szedeák otthonában lép pályára pénteken 18 órás kezdéssel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában