arak

2019.05.07. 20:53

A csapatmunka diadala

Nem kevesebb mint 15 csapattal képviseltette magát az Ügyességi és Gátfutó Csapatbajnokságon az ARAK. A fehérvári atléták kilenc érmet gyűjtöttek.

Ferencz Balázs

A Borsányi Zoltán (b) és Babos Rita edzette fiúk háromszor is a dobogó tetejére állhattak Fotó: ARAK

Az ARAK tizenöt serdülő és ifjúsági csapata közül a serdülő fiúk három számban indultak, s mindegyiket meg is nyerték. A csapatverseny során az egyénileg elért eredményeket összesítik, s az eredményeket összevetik a riválisokéval. A hosszú fehérvári évek után immár Debrecenben rendezett viadalon 100 gáton, 300 gáton és ötösugrásban sem talált legyőzőre a Tatai Zalán, Blaumann Marcell, Nagy Dávid, Csoba Levente, Mészáros Balázs alkotta együttes. Aranyérmet szerzett még a lányok 300 méteres gátfutó csapata is. Mergl Zoja, Ritter Lola, Grabecz Hanna, Bodnár Lili és Dobák Panna összesített csapateredményét senki sem tudta felülmúlni.

A Borsányi Zoltán (b) és Babos Rita edzette fiúk háromszor is a dobogó tetejére állhattak
Fotó: ARAK

A győztes csapatokat Babos Rita és Borsányi Zoltán edzők készítették fel. A négy bajnoki cím mellett három ezüst- és két bronzérmet is begyűjtöttek a székesfehérvári atléták. A lányok serdülő, valamint ifjúsági ötösugró csapata is ezüstérmet szerzett, s a serdülő kalapácsvetők is a második helyen zártak. Dobogóra állhatott a serdülő lányok súlylökő és távolugró csapata is. Öt egység, az ifjúsági fiúk 100 gáton, ötösugrásban és távolugrásban, valamint a serdülő lányok 80 gáton és diszkoszvetésben is éppen lecsúsztak a dobogóról. Az ifjúsági lányok csapata, távolugrásban ötödik helyen zárt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában