Feljutott a MÁV Előre

2019.05.12. 20:34

Veretlenül lett NB I-es a női röpicsapat

Az első osztályú tagságért léphetett pályára a fehérvári női röplabdacsapat, miután hibátlan mérleggel megnyerte az NB II Nyugati csoportját.

Káldor András

Bajnok csapat!

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Eredmények:

PTE PEAC–MÁV Előre SC 1-3 (-19, 20, -18, -17)

MÁV Előre SC–DSZC-Eötvös DSE 3-0 (-15, -7, -13)

A Közép-csoport-győztes PTE-PEAC és a Keleti csoport nyertes DSZC-Eötvös DSE ellen kellett a MÁV Előrének kiharcolnia az NB I-be jutást. A székesfehérváriak mestere, Fésüs Irén tinikből álló együttessel tett csodát, a Loki egyetlen mérkőzést sem veszítve jutott el a csúcsra.

Bajnok csapat!
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Erre születtem – mondta némileg elérzékenyülve Fésüs Irén –, harmadszor is megcsináltuk! Zömmel saját nevelésű fiatalokkal jutottunk fel, igaz, rengeteg munka van mögötte, melyben nagy segítségemre volt Nagy Róbert elnök. Több játékosomat hatéves kora óta nevelem, tanítványaim voltak már óvodásként, és a Vörösmarty Általános Iskolában. Sziládi Viktória például első általánosban már úgy állt elém, hogy „Irénke néni, én röplabdás leszek!”. Mára oszlopos tagja a bajnokcsapatnak!

Legutóbb 2007-ben, 12–14 éves, később felnőtt válogatottságig jutó játékosokkal (Tálas Zsuzsanna, Vacsi Evelin) sikerült beverekedni magukat a legjobbak közé a vasutasoknak, akik végül az Extraliga 5. helyén végeztek.

A MÁV Előre SC bajnokcsapata: Virág, Budai, Busa, Berkó V., Szelle, Sziládi, Kovács E. (liberó), Sötét, Nagy A., Petri, Berkó L., Szabó L., Orosz. Vezetőedző: Fésüs Irén, edző: Nagy Róbert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában