12. Puskás–Suzuki-kupa

2019.06.07. 07:16

Győztesen indítottak a felcsúti fiatalok

A tavalyi kiírás során második helyet megszerző Puskás Akadémia sikerével indult a 12. Puskás–Suzuki-kupa.

Káldor András

Alaposan megadta a torna alaphangját a Puskás Akadémia, amely állva hagyta nagynevű ellenfelét Fotó: PFLA

Akik ismerik Puskás Ferenc pályafutását – márpedig nálunk szerencsére mai napig sokan tudják, hol-merre öregbítette a magyar futball hírnevét a világ egyik leghíresebb játékosa –, nem lepődnek meg azon, hogy a nevét viselő felcsúti akadémia neves csapatok meghívására törekszik. Az ilyen mezőnyben a szurkolóknak nincs más dolga, mint csemegézni, és a látottak alapján találgatni: a most látott ifjú reménységek közül kikkel találkozunk majd sztárként néhány év múlva az európai futballban? A szakemberek nyilván ugyanezt figyelik árgus szemekkel, tehát remek szórakozást, egyben értékes szakmai programot is kínál a kupa.

Az „A” csoport első összecsapásán a házigazda Puskás Akadémia csapata kísérelte megismételni az elődök győzelmét a 2017 és 2018-ban is a 6. helyen záró FC Bayern München gárdája ellen. Legutóbb tavaly, a jelenleg Csákváron játszó Skribek Alen találata döntött a PFLA javára.

Mindenesetre nem bízott semmit a véletlenre Szélesi Zoltán, a PFLA szakvezetője, az írországi korosztályos Eb-n ötödik helyen végzett magyar válogatottból öten is helyet kaptak a csapatban: Kalmár Benedek, Komáromi György, Posztobányi Patrik, Ominger Gergő és Vaits Marcell.

A Puskás Akadémia indulójára vonultak ki a csapatok, a mérkőzésre kilátogató ifjabb akadémisták, pedig a „Harcoljatok, harcoljatok!” rigmussal biztatták a felcsútiakat. A bajorok már mondhatni, hagyományosan egy évvel fiatalabb évjárattal jöttek el a tornára, köztük egy ismert névvel, a Bayernben közel tíz évet lehúzó 46-szoros bosnyák válogatott, Hasan Salihamidzic fia, Nick is ott volt a kezdő tizenegyben.

Alaposan megadta a torna alaphangját a Puskás Akadémia, amely állva hagyta nagynevű ellenfelét
Fotó: PFLA

Nem kezdtek megilletődötten a németek, több ígéretes lehetőségük volt az első félórában, bár Danny Schwarz csapata korán megfogyatkozott, Gabriel Marusic dőlt ki idő előtt. Aztán 19. percben Posztobányi 25 méteres szabadrúgása zúgott el a kapu mellett, majd a 27. percben William Baffoul éles szögből leadott lövése alig kerülte el a rövid sarkot.

Mindenesetre Szélesi Zoltán a szünetben alaposan eligazíthatta fiait, mert két helyzettel nyitottak a pihenő után. Ezek közül a kecsegtetőbb a 33. percben volt, amikor Komáromi száguldott el a jobbszélen, az alapvonalról beadott, de Ominger ajtó-ablak helyzetben hibázott. A 41. percben aztán Berekali Márk jobboldali beadását Komáromi az ötösről háttal állva a kapunak fejelte a hálóba, 0-1. A 46. percben Vizler Lászlót Brandon Happi Monthe buktatta a tizenhatoson belül, a sértett kíméletlenül vágta a büntetőt a bal alsóba, 0-2. A 61. percben, pedig a tizenhatos vonaláról Suciu Toni felső sarkos gólja zárta le a csatát, 0-3.

JEGYZŐKÖNYV

FC Bayern München–Puskás Akadémia 0-3 (0-0)

Felcsút, Pancho Aréna, Vezette: Bogár (Becséri, Farkas B.)

Bayern: Barakat – Salihamidzic (Pfausel, 44.), Yigit, Marusic (Monthe, 9.), Brekner – Auerhammer, Krätzig – Aitamer, Lore, Baffoul (Djeukam, 52.) – Madogou. Edző: Danny Schwarz

PFLA: Vaits – Kucsván, Szujó (Suciu, 11.), Vita, Berekali – Sipos G., Posztobányi – Komáromi, Ominger, Kalmár B. (Nagy L., 31.) – Vizler (Győri B., 57.). Edző: Szélesi Zoltán

További eredmények:

Real Madrid–Budapest Honvéd 0-1 (0-1)

Gól: László D.

Panathinaikosz–NK Osijek 2-0 (1-0)

Gól: Karvunisz, Antulakisz

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában