Füttykoncert mellett egy pont

2019.10.06. 20:17

A hosszabbítás első percében egyenlített a Puskás Akadémia Miskolcon

Nem tudott kellőképpen felpörögni a Puskás Akadémia FC a DVTK otthonában, aminek majdnem ráfizetés lett a vége a labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 8. fordulójában.

Dévai Nándor Csaba

Egy pontra volt elegendő a pörgés a hajrában F: Koncz György/NS

Fotó: Koncz Gyorgy

DVTK–Puskás Akadémia FC 1-1 (1-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 2300 néző. V.: Erdős József (Vígh-Tarsonyi, Szécsényi)

DVTK: Danilovics – Polgár, Brkovics, Karan, Tamás M. – Iszlai, Márkvárt – Korbély (Sesztakov, 68.), Rui Pedro (Bacsa, 87.), Prosser – Ivanovszki (Hasani, 72.). Vezetőedző: Feczkó Tamás.

PAFC: Hegedüs L. – Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Nagy Zs. – Urblík (Vlasko, 73.), Van Nieff – Sós B. (Kiss T., 68.), Knezevic (Golgol, 79.), Gyurcsó – Vanecek. Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

Gól: Sesztakov (76.), ill. Vlasko (92.)

Azzal a nem titkolt szándékkal érkezett a sereghajtó DVTK otthonába az elmúlt időszakban remek formában futballozó Puskás Akadémia együttese, hogy a sorozatban harmadik győzelmüket behúzva a dobogós helyek egyikére fellépjenek. Az első negyed­óra során mind Hegedüsnek, mind túloldali kollégájának, a PAFC-tól idén nyáron Diósgyőrbe igazoló Braniszlav Danilovicsnak csupán egy-egy kósza próbálkozást kellett hárítania. A 22. percben Gyurcsó Ádám húzta meg a szélen, majd gurította vissza a játékszert a támadást követő Urblík elé, akinek 20 méterről érkező löketét kellett Danilovicsnak hárítani. Átadta a teret ellenfelének a defenzíven futballozó Diósgyőr, a felállt védelem ellen pedig továbbra sem volt más lehetősége a felcsútiaknak, mint távoli lövésekkel próbálkozni: erre volt példa a 36. percben Nagy Zsolt, majd egy perccel később Sós Bence lökete. A félidő legvégére jutott még egy vendég szabadrúgás: Gyurcsó Ádám állt a labda mögé, és bár sikerült megmozgatni Danilovicsot, komolyabb problémát nem tudott okozni.

Egy pontra volt elegendő a pörgés a hajrában F: Koncz György/NS

A folytatás első tíz perce két vendég sárga lapot is hozott, ráadásul előbb Thomas Meissner, majd Szolnoki Roland sárgult be, ami védő játékosok lévén nem sok jóval kecsegtetett a hátralévő percekre. Ezek után sem változott a mérkőzés képe, a Puskás támadott, a DVTK rendezetten visszazárt és kontrára játszott, amely taktika a 76. percben be is vált: Szerhij Sesztakov csent el egy passzt a hazai térfél közepén, Florent Hasanihoz passzolt, aki elrobogott vele Hegedüs kapujáig, lövése után a kipattanó pedig éppen Sesztakov elé került, aki az üres kapuba továbbított, 1-0. Innentől vált igazán sürgőssé a dolog a vendégek számára, de egészen a háromperces hosszabbítás első percéig nem akart megtörni a jég. Ekkor Kiss Tamás adott középre egy szép csel után, Thomas Meissner fejéről pedig a leshatáron – az erőteljes füttykoncertet adó hazai szurkolók szerint azon túlról – álló Ján Vlasko elé került, aki a kapuba kanalazta a játékszert, egy pontot megmentve csapata számára, 1-1.

– Szenvedés volt számomra ez a mérkőzés. Más stílusra, támadófutballra számítottunk a hazai csapattól, akiknek 90 percig nem tudtuk megbontani a védekezésüket, amire majdnem ráfizettünk. Az elmúlt meccsekhez képest kevésbé tudtunk dominálni a széleken, és összességében gyengébb volt a támadójátékunk – nyilatkozta Hornyák Zsolt, a PAFC vezetőedzője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában