Foci

2019.11.04. 08:00

Új kapitány a hídon – Balogh Zsolt a megyeválogatott élén

A megyei labdarúgó-válogatott hosszú évek óta sikeres idényeket zárt Patkós Csaba irányításával, ám most váltás történt a kispadon: Patkós átadta a kormányrudat a bajnokaspiráns Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő vezetőedzőjének, Balogh Zsoltnak.

Káldor András

Balogh Zsolt a megyeválogatott élén is szép sikerekre tör

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Hogy esett Önre a választás?

– A válogatott korábbi szakvezetője, Patkós Csaba egyszer megkért arra, hogy segítsek neki, aztán idén egyéb problémák miatt már be szerette volna fejezni tevékenységét, és engem javasolt a szövetség felé. Ezek után kértek fel, ami rendkívül megtisztelő.

Klubedzőként szerencsés hely­zetben van, hiszen az összes számításba vehető játékossal találkozik. Mi alapján jelölte ki a keretet?

– Komárom-Esztergom megye válogatottjával játszottunk felkészülési mérkőzést, ezt megelőzően egy több mint 50 fős listát készítettem. Többen sajnos lemondták a részvételt. Ehhez tudni kell azt, hogy akinek korábban profi szerződése volt, és bármilyen NB-s csapatban játszott, az nem lehet tagja a válogatottnak. Ettől függetlenül a keret nyitott, bármikor lehet csatlakozni hozzá – igaz, ki is lehet kerülni. Így nem teljesen az a csapat alakult ki, amelyet én elképzeltem. Minden vezetőedzőt megkerestem, volt olyan, aki javasolt játékost, akadt olyan, aki nem. Emellett és a visszajelzések után próbáltuk kialakítani a keretet segítőmmel, Oláh Attilával. Bár ez a garnitúra a nevek alapján nem a legerősebb, de én úgy vélem, hogy ütős gárdánk van. Vannak olyanok, akik jelezték, hogy a következő összetartáson, mérkőzésen már részt tudnak venni.

Balogh Zsolt a megyeválogatott élén is szép sikerekre tör
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Milyen volt az első találkozó?

– Tizenhatan mentünk Komáromba, ahol háromszor 30 perces mérkőzést játszottunk. Helytálltunk, jól is játszottunk, simán nyertünk 6-1-re.

Milyen feladatok állnak Önök előtt?

– November 30-án és december 1-én fog rendezni az FMLSZ egy megyeválogatottak közötti tornát Fehérváron. Ebben a hónapban erre fogunk készülni az edzéseken.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában