Visszatér a pályára

2020.05.06. 20:50

Májer Krisztina februárban adott életet gyermekének

Most érthetően az anyaság az elsődleges, ám reményei szerint rövidesen a kézilabda ismét fontos szerepet tölt be az életében.

Horog László

Májer Krisztina kislányával, a februárban született Larával Fotó: Pesti Tamás / FMH

A saját nevelésű kézis szélső, Májer Krisztina, illetve immár Szabó-Májer Krisztina egy hete töltötte be 25. életévét, februárban lett édesanya, életet adott Larának. Egyénileg tréningezik, a koronavírus miatt nem is tehet másként –, ám tervei szerint a nyáron már a társakkal kezdi a felkészülést, ősszel pedig vissza is tér a pályára.

– Immár 18 éve, 2002-ben kezdtem kézilabdázni, 7 évesen voltam először edzésen a Verseci úton, azóta nem is léptem pályára más klub színeiben. A felnőtt együttesben a 2011-12-es idényben mutatkoztam be, 2008 óta 374 meccsen 872 gólt lőttem, ezek a hazai bajnokság és kupa mérkőzései, az EHF-kupában vívott találkozókat nem számoltam bele.

Mi jelentette a legnagyobb sikert?

– A négy éve, Szigetszentmiklóson vívott négyes döntő az MK-ban. Az elődöntőben a győriektől szenvedtünk vereséget, a másik ágon a Fradi találkozott az érdiekkel, mi a bronzmeccsen utóbbiaktól szenvedtünk vereséget. Korábban, a 2013-14-es idényben elődöntőig jutottunk az EHF-kupában, a dán Esbjerg ellen az utolsó másodpercben kapott góllal kaptunk ki az elődöntőben. Akkor még keveset játszottam, de arra a menetelésre örömmel emlékszem, ha jobban odafigyelünk, mi jutottunk volt a Lada Togliatti elleni fináléba. Dániában 25-24-re nyertünk, itthon 27-26-re kikaptunk, az ellenfél az idegenben lőtt több góllal ment tovább. Persze akadtak szép sikerek is az utóbbi években.

Májer Krisztina kislányával, a februárban született Larával Fotó: Pesti Tamás / FMH

Tavaly júniusban derült ki, hogy kisbabát vár, ezért az idei szezont már el sem kezdte a lányokkal.

– Kislányunk, Szabó-Májer Lara 2020.02.02-án született, nagyon különleges ez a dátum, hiszen a számokat visszafelé olvasva is ugyanazt adja ki, azaz palindrom szám. Gyermekünk a minap lett három hónapos, igazi életvidám, mosolygós baba, bearanyozza napjainkat. Szerencsénk van vele, hiszen 7-8 órát alszik éjszakánként, tehát engedi pihenni a szüleit.

A hirtelen véget ért idényt kihagyta, ám a hírek szerint újra edzésbe állt. Mikor kezdte ismét a tréningeket?

– Az orvosom javasolta, hogy várjam meg a gyermekágyi időszak végét, azaz a szülés után hat héttel kezdtem el a mozgást, addig csak nagyobb sétákat tettünk Larussal – apukájával így hívjuk a kicsit – és a két kutyusunkkal. Sajnos, amikor már járhattam volna edzésre Horváth Hajnalkához, a klub rehabilitációs edzőjéhez, hazánkat is elérte a koronavírus-járvány, kénytelen voltam itthon maradni. Ezért úgy döntöttem, itthon végzem a gyakorlatokat, valamint futni járok édesapám társaságában, aki velem edz. Apukám ismert futballista volt a megyében, nemrég töltötte 60. életévét. Anyukám is természetesen sportol, az Alba FKC jogelődjében, a Köfém SC-ben kézilabdázott, tagja volt az elsőként élvonalba jutó gárdának a kilencvenes évek elején. Tehát a futással nincs gond, illetve ha Lara alszik, a férjemmel és apukámmal tollasozunk az otthonunk megfelelő nagyságú, füves, hátsó udvarán. Ahogy múlik az idő, egyre jobban kialakul a napi rutin, ami már nekem is egyszerűbbé teszi a napjaimat, látom, hogy mikor tudok időt szakítani a tréningekre. Szerencsések vagyunk a férjemmel, hiszen Fehérváron születtünk és élünk, itt laknak a szüleink is, ezért van és lesz is bőven segítségünk a gyereknevelésben. A nagymamák, nagypapák és a dédmamák alig várják már az unokázást, de természetesen a papák és a család többi tagjai is kiveszik majd a részüket, ha a járvány véget ér, én pedig edzésen, vagy meccsen leszek.

A társak eredményeit figyelte a közelmúltban, járt a mérkőzésekre?

– Természetesen kint voltam az összes hazai összecsapáson a szülés előtt, és utána is két héttel már szurkoltam a társaknak. Nagyon hiányoztak a lányok, a csapat, a szurkolok. Jó érzés volt nézni a bajnokikat, mert mindenkitől, a szurkolóktól és a klub vezetőitől is azt a visszajelzést kaptam, hogy várnak vissza. Ez nagyon jó érzéssel töltött el, nagyon várom már, hogy a következő szezonban újra a Köfém-csarnokban pattogtathassam a labdát. Azt talán mondanom sem kell, a lányom a hazai meccseken természetesen mindig ott lesz apukájával, ő az Alba egyik legfiatalabb szurkolója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában