Ultimate frizbi

2020.09.17. 07:30

Felfrissült legénységgel vág neki az ősznek a Fehérvár Lionz

Tucatnál is többen tették próbára magukat a First Fielden megtartott próbaedzéseken.

Elekes Gergő

Misi Anett (balra kékben) indítja útjára a korongot a hétfői edzésen

Fotó: Gombos Luca

Amint arról nemrégiben portálunkon is beszámoltunk, fiúknak és lányoknak egyaránt lehetőséget biztosított a fehérvári gárda, hogy próbaedzések keretein belül megismerkedjenek az ultimate frizbivel, megmérettessék képességeiket ebben a sok futást igénylő sportban. Ennek fényében a jelentkezőknek egy állóképességi teszten is meg kellett felelniük.

Misi Anett (balra kékben) indítja útjára a korongot
Fotó: Gombos Luca

Misi Anett, az egyesület vezetője elmondta, a két edzésen összesen 15-en próbálták ki magukat, 10 fiú és 5 lány, akik többsége sikeresen teljesítette is a kihívást. Előttük már nyitva áll a kapu, hogy a Lionz teljes körű tagjaivá váljanak. Rájuk a közeljövőben kezdő tréningek várnak, mely során a már rutinos játékosok és edzők megtanítják nekik az ultimate frizbi alapjait, hogy akár már tavasszal pályára léphessenek egy-egy verseny keretei között. Az úgynevezett tryout edzésekkel ugyanis épp az volt a csapat célja, olyan fiatalokat találjanak, akiknek a fizikai adottságaik megfelelők, és kisebb-nagyobb csapatsportos múlttal a pályán való mozgásra is hamar ráéreznek.

Megtudtuk, hogy mivel a női és a férfi újoncok fejlődése más tempóban zajlik, így külön női és férfi edzést is terveznek tartani, ahol a lányok a másfél éve tartott női toborzó keretében csatlakozott hölgyekkel (akkor több mint 10 új játékos érkezett) való munkába csatlakozhatnak be.

Gyorsaságra, és taktikai érzékre egyaránt szükség van az ultimate-ben
Fotó: Gombos Luca

Október végéig még biztosan szabadtéren, a First Fielden gyakorol a csapat, novembertől pedig bíznak benne, hogy lehetőségük lesz a munkát beltéren is folytatni.

Néha igazi akrobatamozdulatok döntenek a korong sorsáról
Fotó: Gombos Luca

Nemzetközi versenyeken a koronavírus-járvány miatt nem igazán tudtak részt venni, nyár eleje óta csak kisebb hazai megmérettetésekre jutott el a csapat. Misi Anett bízik benne, hogy ezek a lehetőségek legalább tavaszig megmaradnak, utána pedig nemzetközi porondon is újra megmérethetik magukat. Amennyiben pedig a Covid-helyzet engedi, ők maguk is terveznek hazai bajnokságot szervezni a közeljövőben. Erről jelenleg is folynak a tárgyalások a csapatokkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában