Megmaradt a veretlenség

2020.11.16. 21:25

A MÁV Előre-BERICAP keresi új otthonát a jelenlegi helyzetben

A férfiröplabda NB I. alapszakaszának 9. fordulójában folytatta menetelését a MÁV Előre-BERICAP együttese. A kék-fehérek ezúttal régi riválisuk, a Sümeg RE ellen győztek nem egészen egy óráig tartó mérkőzésen.

Káldor András

A MÁV Előre-BERICAP (fehér) zsinórban ötödik mérkőzésén maradt veretlen

Fotó: a klub (archív)

Sümeg RE–MÁV Előre-BERICAP 0:3 (-17, -17, -19)

Tapolca, zárt kapus, vezette: Varga András, Sík Barbara.

Sümeg: Nagy P., Széll, Óhidi Roland, Miklósi-Sikes, Péter, Majer. Csere: Szabó P. (liberó), Óhidi Richárd, Turcsics. Vezetőedző: Holdinger Szilárd.

MÁV Előre-BERICAP: Gyenyin, Náhol, Neukum, Kholman, Salazar, Stefanovics. Csere: Szentesi (liberó), Kulcsár, Tóth K. Vezetőedző: Csizmadi András.

A terembezárások miatt ezúttal Tapolcán találkoztak a felek, de ez sem zavarta meg a fehérváriakat, akiket most Gelencsér Balázs helyett Csizmadi András irányított vezetőedzőként. Ez volt a héten a harmadik meccsük az új szezonban eddig még nyeretlen sümegieknek, és az immár öt mérkőzés után veretlen fehérváriak összecsapásán a papírformának megfelelő eredmény született.

– Jó meccset játszottunk, gyorsan végeztünk, nem volt egy percig sem kérdés, hogy ki nyeri a mérkőzést. Mi jelenleg jobb játékerőt képviselünk, mint ellenfelünk, akik fiatalokból állnak, és megfelelő terem hiányában nagyon keveset tudnak edzeni. Voltak ugyan a sümegieknek jó megmozdulásaik, de a játék képe azt mutatta, hogy mi előrébb járunk. A harmadik szettben volt egy kis megingásunk, 12-ig vezettek is a házigazdák, de utána azért átvettük az irányítást – tudtuk meg Nagy Róberttől, aki klubelnökként ezen a mérkőzésen másod­edzői feladatokat is ellátott, Csizmadi Andrást segítve.

A MÁV Előre-BERICAP (fehér) zsinórban ötödik mérkőzésén maradt veretlen
Fotó: a klub (archív)

Más kérdés, hogy dacára annak, hogy a MÁV Előre-BERICAP két NB I.-es csapattal rendelkezik, a múlt héten ugyan tudtak edzeni, de sajnos őket is utolérte a Sümeget már vastagon érintő probléma. Nincs csarnokuk, nincs állandó otthonuk, keresik a lehetőségeket, mivel bár szerződésük van, sem a Jáky József Technikumban, sem a Felsővárosi Általános Iskolában nem tudnak foglalkozásokat tartani a jelen vírushelyzetben. Ahogy Nagy Róbert elmondta, több alternatíva lenne, Lovasberényben, Csák­váron, valamint a Videoton Oktatási Központban próbálnak helyet biztosítani, de a szűkös körülmények miatt ez korántsem biztos. A mérkőzések esetében a pályaválasztói jogok felcserélése adhatna még alkalmat, ám több csapatnál is hasonló gondokkal küzdenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában