Torna EB

2020.12.20. 14:15

Kovács Zsófia aranyérmes ugrásban és felemás korlátban

A női torna Európa-bajnokságon Kovács Zsófia ugrásban és felemáskorláton is aranyérmet nyert, míg utóbbi számban Székely Zója lett az ezüstérmes.

Káldor András

Kovács Zsófiát nem lehetett megállítani

Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

A felnőttek szerenkénti döntőjével ért véget a női tornászok törökországi Európa-bajnoksága, melyen a Dunaferr SE versenyzője, Kovács Zsófia ugrásban és felemáskorláton is a legjobb eredménnyel jutott be a fináléba.

Az újvárosi olimpikon ugrásban már az első sorozat után az élen állt, és az első, 14,350 pontra értékelt gyakorlatát a folytatásban sem tudták felülmúlni a riválisai. Végül 14,050 ponttal lett első, a szám másik magyar indulója, Bácskay Csenge, a Postás SE tornásznője pedig a negyedik helyen végzett 13,650-es eredménnyel.

Felemáskorláton ugyancsak jó esélyekkel várhatta a finálét Kovács, aki utolsóként mutatta be gyakorlatát. Riválisai közül Székely Zója, a szlovák Barbora Mokosova, a román Iordache, illetve az ukrán Motak is szépen teljesített, és gyakorlata előtt már biztos volt a magyar arany, ugyanis Székely állt ekkor az élen. A Dunaferr tornásza 13.850 ponttal megnyerte a küzdelmet, így a magyar női tornasport történetében ő az első versenyző, aki kétszeres Európa-bajnoknak vallhatja magát. Ezzel a mieink történelmet írtak, hiszen két magyar tornásznő még soha nem állhatott dobogón egyszerre Európa-bajnokságon. Magyar tornász legutóbb 2018-ban szerzett aranyat, Glasgow-ban Dévai Boglárka ugyancsak ugrásban lett az első.

A szombati csapatversenyben bronzérmes magyar válogatott tagjai közül ugrásban Bácskay Csenge negyedik, talajon Székely Zója hetedik, Böczögő Dorina pedig a nyolcadik lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában