szép eredmények

2020.12.07. 20:40

Újra dobogón a fehérvári vívók

Az előző hetek lendületét tartva nem végeztek dobogónál rosszabb helyen az Alba Regia Vívó Akadémia párbajtőrözői a Magyar Kupa negyedik fordulójában, s az SZVSZSE is éremnek örülhetett.

Ferencz Balázs

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Azután, hogy Kovács Gergely a felnőttek között is letette névjegyét, a juniorok között villantott pengés szereplést. A tatai viadalon 103 párbajtőröző lépett pástra, s Kovács Geri magabiztos vívással menetelt. Erőnyerőként a 64 között vívott először a táblán a fehérvári sportoló, és a szintén székesfehérvári (SZVSZSE) Csuta Andrást győzte le 15-9-re. A 32 között a tapolcai Kauker Dominik minimális ellenállást tanúsított, az édesapja, Kovács László által trenírozott albás vívó 15-1-re nyerte az asszót. A nyolcaddöntőben Kulcsár Viktor (Vasas) sem tudta megnehezíteni Kovács Geri dolgát, 15-8-as győzelemmel lépett tovább a fehérvári versenyző. Kolczonay Balázst (AVA) 15-9-re verte, majd az elődöntőben Csabai Máté (Vasas) sem tudta megállítani. A sima asszókat követően a magyar ranglista éllovasával, Osman-Touson Maruannal (BVSC) találkozott Kovács, de ahogy a korábbi párharcokban, a döntőben is frissen forgatta a párbajtőrt, s 15-9-re nyert, bezsebelve ezzel az első helyet. Végeredmény: 1. Kovács Gergely (Alba Regia, edző: Kovács László), 2. Osman-Touson Marián (BVSC), 3. Csabai Máté (Vasas) és Nagy Marcell (Vasas).

A hölgyek junior mezőnyében 81-es ragadtak pengét, köztük az Alba Regia Vívó Akadémia egyébként fiatalabb, kadet-korú versenyzője, Salamon Réka is. A 64-es táblán Garzó Liliánát (TSC) verte 15-8-ra, majd Varga Dóra (Debrecen) sem állta útját (15-7).

A 16 között Wimmer Dorinát (MTK) búcsúztatta (15-11), s Wetzker Laura sem tartóztatta fel. Az elődöntőben Dékány Kingával (AVA) találkozott. A későbbi győztes Dékány 15-10-re nyert, így Salamon Réka harmadik lett.

Salamon Réka két érmet nyert a kupafordulón Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Azonban a kadet korosztály 81 fős küzdelmében nem talált legyőzőre. A 32 között a debreceni Vásárhelyi Évát ejtette ki meggyőző fölénnyel (15-5), majd a nyolcaddöntőben klubtársát Tehrani Lénát verte 15-8-ra. A nyolc között Marschall Réka (MTK) sem jelentett komoly feladatot, az elődöntőben pedig Jakobi Júliát (PTE-PEAC) győzte le simán, 15-7 arányban. A fináléban Gálfalvi Réka (Vasas) várt rá, akin 15-8-as sikerrel kerekedett felül. Salamon Réka nyerte az MK 4. fordulóját. Végeredmény: 1. Salamon Réka (Alba Regia, edző: Kovács László), 2. Gálfalvy Réka (Vasas), 3. Fábián Kamilla (Vasas) és Jakobi Júlia (PTE-PEAC).

S ezzel nem ért véget a fehérváriak remeklése, hiszen a fiúk kadet mezőnyében az SZVSZSE vívója, Janky Bendegúz menetelt a harmadik helyig. A 64-es táblán Bagyula Tamást (Vasas) verte, a 32 között pedig Parádi Pétert (BHSE) győzte le. Szoros csatában lépett tovább a nyolcaddöntőből Simonyai Olivér (Balaton), a nyolc között pedig Xue Fu-t (BVSC) ejtette ki. Az elődöntőben a végső győztes, s első helyen kiemelt Somody Somával (MTK) vívott rendkívül szoros asszót, de 15-13 arányban alulmaradt. A harmadik hely azonban nagy eredmény a székesfehérvári párbajtőrözőtől. Végeredmény: 1. Somody Soma (MTK, edző: Bojti Dániel), 2. Cseke Balázs (Diósgyőr), 3. Horváth Ádám (OVSE) és Janky Bendegúz (Székesfehérvári VSZSE).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában