Helytálltak a fiúk

2021.03.18. 19:22

Nem vallottak szégyent a Loki röpisei

A férfiröplabda-extraliga kvalifikációs körének 1. fordulójában a MÁV Előre-BERICAP csapata a Kecskeméti RC vendégeként szenvedett 1:3-as vereséget.

Káldor András

Rabeka (KRC) és Stefanovics (MÁV) párharca a hálónál

Fotó: Bús Cs.

Kecskeméti RC–MÁV Előre-BERICAP 3:1 (25-19, 20-25, 25-17, 25-23)

Kecskemét, zárt kapuk, vezette: Vári, Soltész.

Kecskeméti RC: Szabó B. 1, Krupánszki 12, Rabeka 10, Argilagos 28, Stréli 5, Nagy 3. Csere: Kaszap 2, Gebhardt 6, Horváth, Kandulinski, Szabó K., Tüske (liberó). Edző: Dávid Zoltán.

MÁV Előre: Tóth K. 3, Neukum 18, Kulcsár 1, Salazar 18, Gyenyin 10, Kholman 10. Csere: Stefanovics, Szőke 2, Náhol, Szentesi (liberó). Edző: Gelencsér Balázs.

A Kecskemét az extraliga ötödik, a MÁV az NB I liga harmadik helyén zárta az alapszakaszt. Az előzetes esélyek alapján a házigazda volt a bajnoki esélyese, ami be is igazolódott.

Rabeka (KRC) és Stefanovics (MÁV) párharca a hálónál
Fotó: Bús Cs.

Fehérvári vezetéssel indult a találkozó, de hamar fordítottak a vendéglátók, ráadásul 9:8 után egyre nagyobb előnyre tettek szert. Bár 17:17-nél beérték őket Salazarék, de ezután ismét a KRC jutott fórhoz, és nyerte a játszmát. A második szett kecskeméti pontszerzéssel indult, és egészen 14:13-ig kellett várni arra, hogy a Loki először vezessen. Ezt követően bár folyamatosan zárkóztak a hazaiak, sőt 16:16-nál megint iksz volt, de Gelencsér Balázs tanítványai megnyerték ezt a felvonást.

A harmadik szettben 13:13-ig nagyon fordulatosan alakult. Váltott vezetéssel. Ezután viszont 7:1-es szériát produkált a Kecskemét, fehérvári oldalon pedig le kellett cserélni Olekszij Gyenyint sérülés miatt, és a házigazda biztosan hozta a játszmát. A negyedik felvonásban is nagyot harcolt a MÁV, és csak nagy nehézségek árán nyertek a kékek.

– Kihoztuk a maximumot a mérkőzésből, nekem ez is volt az egyik elvárásom, hogy minden mérkőzésen a lehető legtöbbet hozzuk ki az adott helyzetből. Ma ezt megtettük. Sajnos az első számú négyes ütőjátékosunkat három szett után le kellett cserélni sérülés miatt, ennek ellenére helytálltunk. A mérkőzést szorosabbá tudtuk tenni, mint azt előzetesen gondoltam volna – fogalmazott Gelencsér Balázs, a MÁV Előre mestere.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában