szenior tájfutás

2021.07.01. 22:25

Gyűlik a mezőny a világbajnokságra

A Fejér több településén megrendezésre kerülő szenior tájfutó világbajnokságra folyamatosan érkeznek a nevezések.

Horog László

Schneider Béla, szervezőbizottság elnökhelyettese

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A vb augusztus 7-én kezdődik a megyeszékhelyen, a hivatalosan WMOC 2021. Senior Tájfutó Világbajnokság elnevezésű eseményre a járványhelyzet javulásával, lassan növekvő számban érkeznek a nevezések, több mint 1400 sportoló jelezte, hogy részt vesz a viadalon. A 35 év feletti nők és férfiak egészen a 100 év felettiekig, 5 éves korosztályonkénti bontásban versenyeznek, 14 korcsoportban.

– A verseny nyílt, ez azt jelenti, hogy aki megfelel a korosztályos határoknak, nevezhet. A selejtező futamokon kvalifikálják magukat a sportolók a rövid, közép- és hosszú távú döntőkre – mondja Schneider Béla, a szervezőbizottság elnökhelyettese. – A legtöbb nevezés Magyarországról érkezett, 344-en jelezték szándékukat, Finnországból 181, Svédországból 162, Csehországból 110 futó tervezi indulását. Pénteken zárul a nevezés első fordulója, ezt követően július 25-ig lesz lehetőség jelentkezni a világeseményre.

Schneider Béla, szervezőbizottság elnökhelyettese
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A nemzetközi szövetség ellenőrző bírója két hét múlva érkezik Fejér megyébe és valamennyi terepet, térképet és pályát alaposan átvizsgál a helyszínen.

– A terepváltoztatásokat követően valamennyi új helyszínről elkészültek a térképek. A pályakitűzők aprólékos munkával újratervezték a pályákat. Augusztus 7-én szombaton a Bregyó Sportcentrumban kialakított versenyközpontban kezdődik az esemény a rövidtávú verseny selejtezőjével. Másnap a történelmi belváros ad otthont a rövid táv döntőjének. A verseny központja, illetve a cél területe a Piac téren lesz.

Az erdei futamokban történt változások után két versenyszám a Vértesbe került. A középtáv döntőjét augusztus 11-én az eredeti terveknek megfelelően a Kisfalud–Pákozd–Csala által határolt területen bonyolítják. A selejtező augusztus 10-én, a normál táv döntője pedig 13-án Csákvár térségében, a Vaskapu-völgyben kerül megrendezésre. Ezzel a futammal zárul a világbajnokság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában