foci eb

2021.07.11. 15:30

Olaszok diadalát várja Kenyeres Imre

Az MOL Fehérvár FC utánpótlásának igazgatója, a korábbi szövetségi kapitány, Egervári Sándor első számú segítője, Kenyeres Imre az olaszok sikerét várja a fináléban.

Horog László

Kenyeres Imre számára nagy csalódás volt a franciák játéka és viselkedése is

Fotó: Mol Fehérvár

Három éven át volt a honi szövetségi kapitány, Egervári Sándor segítője, előzőleg dolgozott szövetségi kapitányként Grenadában, hat éve a Vidi utánpótlását irányítja. Természetesen figyelemmel kíséri a vasárnap záruló Európa-bajnokság eseményeit.

– Nagyon jó mérkőzéseket láthattunk, nem lehet panasz a színvonalra. Volt izgalom, dráma, hosszabbítás, tizenegyesek. Többször a csoportküzdelmek során az utolsó, harmadik meccsen dőlt el a továbbjutás, a harmadik helyezettek közül ki mehet tovább, a gólkülönbségek is óriási jelentősége volt. Ez egy kimondottan jó Eb, gyakorlatilag mindegyik meccset élveztem. Leginkább az olasz–spanyol elődöntőt – mondja Kenyeres.

Hozzáteszi, a spanyolok a korábbiakhoz képest nagyot javultak erre a derbire, a korábbi derbiken nem teljesítettek ennyire jól, most mélységben is jól futballoztak, nem volt céltalan a labdabirtoklásuk, veszélyesek voltak a kapura is, jól fociztak, ők is megérdemelték volna a továbbjutást.

Kenyeres Imre számára nagy csalódás volt a franciák játéka és viselkedése is
Fotó: Mol Fehérvár FC

– Az olaszok olyan elképesztő töltöttséggel játszanak, alig hihető, ahogy éneklik a himnuszt, kezdés előtt összekapaszkodnak. Együtt dolgoznak, élmény nézni őket, ahogy egy szerelésnél ünneplik egymást. Hatalmas edzői fegyvertény, hogy sikerült így összekovácsolni a brigádot, komoly dolog ilyen szinte eljutni egy közösséggel. Teljesen mást láttam a franciáknál, az Eb előtt úgy gondoltam, ők az egyik, vagy talán a legnagyobb esélyesek, aztán nagy csalódást okozott a játékuk, a viselkedésük, úgy néztek ki, mint az utcáról a stadionba érkező, önmagukkal túlságosan elégedett emberek. Elfelejtették, hogy cipelni is kell a zongorát, nem mindenki játszik rajta. Nagy csalódás volt a pályán kívüli magatartásuk, amiről a médián keresztül értesültünk, ezektől a sztároktól ebben a tekintetben is felelősségteljesebb magatartás lenne várható. Nem véletlen, hogy ezúttal nem jutottak messzire.

Azt mondja, a portugálok hozták, ami várható, nem keltettek csalódást, a belgák elleni nyolcaddöntőben jobban játszottak riválisuknál, de a helyzeteiket nem tudták értékesíteni.

– A szintén a csoportunkból továbblépő németektől is jóval többet vártam, a müncheni, mieink elleni derbin furcsa volt látni az ijedt arcokat a pályán és a kispadon, a kapitány, Löw tiszta ideg volt, hat perc hiányzott a kiesésükhöz. Ellenben nagyon tetszettek a dánok, akik végig vállalták az egy-egy elleni küzdelmeket, a maximumot adták minden meccsen, nem csak bátran, szervezetten is fociztak. Nagyon jó játékosaik vannak, komoly európai klubokban. Az első két meccsen Eriksen drámája miatt érthetően nem játszottak összeszedetten, később élmény volt a játékuk, amikor kijöttek a játékostársukkal történtek okozta sokkból. A kiváló középpályás túlélte az esetet, a társai megnyugodhattak, pluszmotivációt kaptak, a társukért is futballoztak. Az olaszok melletti másik döntős, Anglia jól felépített csapat, bárkinek a játékát tönkre tudják tenni, a támadósorban pedig van két, olyan kvalitású játékos, mint Kane és Sterling, akik bármikor képesek gólt szerezni. Ezzel együtt is az olaszok sikerét várom. Ők az Eb-n a legjobbak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában