Kézilabda

2022.01.23. 21:54

Súlyos pofon küldte padlóra a Gárdonyt

Fele annyi gólt dobott a Gárdony-Pázmánd NKK női kézilabda csapata, mint ellenfele, így a Komárom VSE komoly csapást mért a tópartiakra az NB I/B 14. fordulójában.

Ferencz Balázs

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Gárdony-Pázmánd NKK - Komárom VSE 17-34 (6-17)

Gárdony, 120 néző. Vezette: Csányi, Gadányi

Gárdony: Christe, Németh Zs., Jónás (kapusok) - Győrffy 2, Pados 2, Becséri 5, Szilágyi, Hamuth 4, Szűcs N. 2. Csere: Németh Zs., Jónás (kapusok), Hargitai 1, Vernes, Dublinszki, Ágoston, Nagy A. 1, Sárvári. Edző: Virincsik Anasztázia

Komárom: Kubina, Liszkai (kapusok), Simsik 10/2, Karalyos O. 4, Tarjányi 4, Vajda 4, Gengeliczki 3/1, Molnár Zs. 3, Pozsgai 2, Póczik 2/1, Temes 2. Vezetőedző: Szakács Péter

Kiállítások: 16 ill. 6 perc

Hétméteresek: 1/0 ill. 4/4

 

A korábban az Alba FKC-ban kézilabdázó válogatott átlövő, Temes Bernadett hamar vezetést szerzett a meccset a tabella harmadik helyéről váró Komárom VSE-nek, majd a 3. percre Vajda és Simsik találataival már 3-0-ra vezettek a vendégek. S végig domináltak. Pedig a gárdonyi lányok jól tudták, a bajnokság alapszakaszából hátralévő találkozókat hozniuk kell, hogy elérjék a biztos bennmaradást jelentő ötödik helyet, azonban ez a teher, most nyomasztóan súlyosnak bizonyult. A Komárom már az első félidőben eldöntötte a meccset. Simsik egyszerűen nem tudott hibázni, de sajnos társaival szemben sem mutatott komoly ellenállást a gárdonyi kapus-szekció. A nyolc százalékos védési hatékonyság egy közvetlen rivális ellen sem lenne elegendő még a pontszerzésre sem, nem hogy az élbolyba tartozó alakulat ellen. A 12. percben öttel, a 28.-ban tízzel vezetett a Komárom, s miután a gárdonyi támadások is nagyokat döccentek, a szünetre 17-6-os előnyt kovácsolt a vendég.

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Fordulás után sem tudott újítani a Gárdony-Pázmánd, az 50. minutumban már 17 (!) gól volt a két csapat között. A hajrában, vagyis az utolsó 10 perces szakaszban tudta csak ikszre hozni csatát a tóparti hölgykoszorú, így maradt a tetemes differencia.

Csak remélhető, hogy a súlyos vereség hatása nem marad sokáig a gárdonyi lányokban, s kiheverik a következő, január 29-i, Győri ETO U19 elleni idegenbeli bajnokira. A Gárdony-Pázmánd NKK a 14. forduló után a hatodik a tabellán, s miután a közvetlen rivális  SZISE megverte a Csurgót, már három pontos fórral áll a Fejér megyeiek előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában