Frissen Fejérből

2022.05.10. 07:20

Hazai győzelem született a Nagyok a Kicsikért Fesztiválon, rekorddöntéssel

Szombaton rendezték meg Székesfehérváron a Nagyok a Kicsikért jótékonysági rendezvényt, mely során, ahogy azt már az évek alatt megszokhattuk, ismét erősemberek szórakoztatták a közönséget, egy jó ügyért a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Ház udvarán.

Elekes Gergő

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy az már megszokottá vált, a Nagyok a Kicsikért fesztivál fő mozgatórugója a jótékonyság: az idei évben a Betegápolásért közhasznú Alapítványnak gyűjtöttek a jelenlévők, amely alapítvány a Fejér megyei Szent György-kórház gyermekpszichiátriai szakrendeléséhez és gondozó részlegéhez kapcsolódik. 

A 11 órakor kezdődő crossover éves országos bajnokság során két kategóriában, openben és mastersban mérte össze erejét 6-6 titán.

Első feladatként egy 9 tonnás kamiont kellett 20 méteren keresztül egy hám segítségével elhúzniuk, melyet openben a 280 kg-os, mastersben a 250 vagy a választható 280 kg-os lengő 12 méteren történő cipelése követett. A harmadik kihívás során egy 51 kg súlyú sziklát löktek két kézzel a lehető legtávolabbra a sportemberek, melyet a póznadobás és a körből kitolás követett. A napot a bothúzás zárta. 

A nap különlegességeként szolgált, hogy a két kategória győztesei az abszolút bajnoki címért is összecsaptak, ez pedig hatalmas motivációval töltötte el a versenyzőket. Bele is adtak apait-anyait, a székesfehérvári Mounier Stephane például a kősziklahajítás során 21 cm-rel döntötte meg Molnár Zsolt, a Prémium Liga tavalyi erősember bajnokának 351 cm-es csúcsát, így szombat óta 372 cm a legyőzni való táv. Vele párhuzamosan Piroska Krisztián az open kategóriában tört a győzelemre, így az aboszlút bajnoki címért ők ketten mérkőzhettek meg egy mindent eldöntő bothúzás során. Ezt a hazai pálya előnyét élvező Mounier húzta be, így masters korúként sikerült a torna abszolút bajnokaként finiselnie.

De lássuk is a kategória eredményeket! Openben a már említett Piroska Krisztián meggyőző fölénnyel, 33 ponttal zárt az élen, őt 23 ponttal a Polgárdiból érkező Kovács Ferenc, majd 20 ponttal Pintér Balázs követték. Mastersben Mounier Stephane 36 ponttal léphetett fel a dobogó legfelső fokára, akit Dusnoki Imre 25, Bodó Tamás pedig 23 ponttal követtet.

Pihenésre sok idő ezúttal sincs, a titánok ugyanis május 14-én már Celldömölkre utaznak, ahol a CESA®-Prémium éves egyéni országos bajnokság várja őket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában