Kézilabda

2022.06.13. 13:26

Rosszul sikerült szezon után az Alba-MÁV

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság Déli-csoportjában a felsőházba kerülést kitűző, ám végül csak a 7. helyre befutó Alba-MÁV-Előre SC csapatánál a halvány támadójátékban és a kevés edzésalkalomban látják a gyengébb szereplés okát.

Krebsz András

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az ősszel begyűjtött tizenkét pont mellé tavasszal csak tíz egységet tudtak tenni a Grőber Mátyás, Madár Imre páros által irányított székesfehérváriak, így a 2021/2022-es bajnoki évadot tizenegy győzelemmel és tizenegy vereséggel zárta a klub, az eredmény elmaradt a várakozásoktól.

– Két olyan mérkőzésünk is volt, amit nagyon elrontottunk, ezek a váratlan vereségek pedig megbosszulták magukat. Ebben az erős mezőnyben benne volt a jobb eredmény lehetősége is, a nehézségeket figyelembe véve azonban elfogadható, ám abszolút nem mondható jónak a végső helyezésünk, a realitás az ötödik pozició megszerzése lett volna – kezdte az értékelést Madár Imre, aki szerint az utolsó két együttest leszámítva nem akadt olyan gárda, aki ellen bárki biztosra mehetett volna a bajnokságban.

A székesfehérvári alakulat védekezése a mérkőzések döntő többségében stabilan működött, az Alba-MÁV-Előre kapta a legkevesebb gólt az idényben, ehhez azonban az is  hozzátartozik, hogy Kanyó Bencéék szerezték a harmadik legkevesebb találatot.

– A csapat a teljes bajnoki évadot két-két és fél jó teljesítménnyel hozta le, így nem lehet kiugró eredményt elérni. De nézzük meg ezt tüzetesebben! Nem rendelkeztünk megfelelő létszámú átlövővel (lövőerőben az első tíz gárda közül az egyik leggyengébb a miénk volt), a tavalyi szezonhoz képest meggyengültünk a széleken is, az eddig kiegészítő embereink nem tudtak kulcsemberré válni, az első számú irányítónk pedig vállsérüléssel játszotta végig a tavaszi idényt. A gondokat tovább tetézte, hogy az edzéseink száma elmaradt a riválisainkéhoz képest, ami hatalmas hátrányt jelentett a számunkra. Mindezek ellenére sohasem mentünk ki feltartott kézzel a pályára, az akaratra és a küzdelemre nem lehetett panaszunk.

A bajnok lajosmizseiek otthonában mindössze egyetlen találattal alulmaradó albásoknál a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt a hálóőrök nyújtották.
– Fodor Péterrel és a másik két kapussal, Czérna Tiborral és Salamon Patrikkal valamint Harsányi Dénessel általánosan, a két átlövőnkkel, ifj. Grőber Mátyással és Bárdos Gergővel pedig hellyel-közzel lehetünk elégedettek, a többiek viszont jobbára hullámzó teljesítményt nyújtottak.

Jövőre a tervezett átalakításoknak köszönhetően (az eddigi hat helyett négycsoportos NB II várható) még erősebb lehet a harmadosztály mezőnye, a székesfehérvári szakmai stáb célja pedig nem lehet más, mint az átszervezés által generált játékosmozgásból minél jobban profitálni.

– Két átlövővel, Sipics Bencével és a Martonvásárról Székesfehérvárra visszatérő Kónya Balázzsal egészen biztosan erősödünk a nyáron, rajtuk kívül további játékosokkal is kapcsolatban állunk, a lövőerőnk mellett a széleket is szeretnénk megerősíteni. Ez a szezon összességében csalódást keltett, a következő idényben azonban szeretnénk ezen javítani – zárta gondolatait az Alba-MÁV-Előre tiszteletbeli elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában