Kitettek magukért

2022.07.02. 17:13

Világbajnoki döntőbe jutott a két megyei játékossal felálló, női junior kézilabda-válogatott

A szlovéniai világbajnokságon Ifj. Kiss Szilárd együttesében folyamatosan szerepet kap az Alba Fehérvár játékosa, Besszer Borbála, valamint a Dunaújvárosi Kohász kézilabdázója, Farkas Johanna.

Beke Zsombor

Forrás: MKSZ

A csoportkört és a középdöntőt is simán vette a női junior kézilabda-válogatott. A negyeddöntőben aztán jött az első komolyabb próbatétel, Dánia volt az ellenfél. Olyannyira más volt ez a találkozó, mint az eddigiek, hogy félidőben még a dánok vezettek 12-11-re. A második játékrészben aztán összekapta magát a magyar válogatott és végül 30-26-ra nyert. A Fejér megyei játékosok közül Besszer és Farkas is pályára lépett, utóbbi hat gólt szerzett.

A legjobb négy között Svédország várt a mieinkre a Celjében zajló tornán. Az első félidő itt is szoros eredményt hozott, mindössze egy góllal, 15-14-re vezettek a magyarok. A folytatásban ezúttal is állva hagyta ellenfelét Ifj. Kiss Szilárd, további hét gólt vertek az ellenfelükre, Magyarország 33-25-re nyert a svédek ellen. A Fejér megyei játékosok kitettek magukért, Farkas tizenegy, Besszer négy gólig jutott.

Forrás: MKSZ

Női U20-as világbajnokság, elődöntő

Svédország – Magyarország 25-33 (14-15)

Celje, játékvezetők: A. Konjicanin, D. Konjicanin (bosnyákok).

SVÉDORSZÁG: Aseskog, Popaja, Schjött (kapusok), Akesson, Axnér 6 (2), Blomst 4, Heikka, Johansson 1, Leissner, Lindberg 4, Mumbongo 3, Nuhanovic 3, Petersson 3, Shoai 1, Wedenby, Östblom. Edző: Jesper Östlund.

MAGYARORSZÁG: Bukovszky, Zsigmond (kapusok), Ballai 6, Besszer 4, Faragó, Farkas 11 (5), Ferenczy 2, Juhász, Kajdon 2, Kiss 1, Koronczai 2, Mlinkó 1, Mérai 2, Török, Vámos 2, Vártok. Edző: Kiss Szilárd.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 4/2, ill. 5/5.

A magyar női junior kézilabda-válogatott a világbajnokság döntőjében a Hollandiát 32-23-ra legyőző Norvégiával találkozik. A finálé július 3-án, 17.30-kor kezdődik Celjében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában