Röplabda

2023.01.12. 11:21

Megyei röplabdázók az utánpótlás válogatottban

Görögországban túrázott a magyar fiú U19-es válogatott, ahol a házigazda korosztályos nemzeti együttessel játszott három barátságos meccset, soraiban több játékossal Fejérből.

Káldor András

Tóth Kristóf (DSE Röplabda Akadémia)

Fotó: dseroplabda.hu

A magyar U19-es válogatott utazó keretében ott volt, és pályára lépett Béres Mátyás, Gőczi Dániel, Szalai Kristóf József, Tóth Kristóf (DSE Röplabda Akadémia), valamint Tepszis Ákos (ÉDRA – MÁV-Előre Akadémia).
A magyar csapat háromszor mérkőzött meg a vendéglátók válogatottjával, mérlege egy győzelem, és két vereség lett.

Tepszis Ákos (ÉDRA - MÁV Előre, válogatott mezben)
Forrás: cev.eu


Eredmények: 

Görögország – Magyarország 3:1 (15, 23, –15, 20)
Görögország – Magyarország 2:3 (–19, 20, –23, 23, –15)
Görögország – Magyarország 3:0 (29, 29, 26)
- A téli edzőtábor és a görög túra célja az volt, hogy olyan játékot és esetleg eredményt tudjunk lerakni az asztalra egy top 12-es csapat ellen, amivel a jövőbeni céljaink eléréséhez az elkövetkezendő egy évben könnyebben találjunk edzőmeccsekre partnert. Ezzel a játékkal és eredménnyel maximálisan elértük ezt a célunkat. Ez a görög válogatott fél évvel ezelőtt ott volt a korosztályos Eb-n és jól is szerepelt. A mérkőzések alapján azt tapasztaltam, hogy technikailag és taktikailag nem jobbak nálunk. A különbség a fizikális és mentális állapotban van. Viszont nagyot léptünk előre a saját játékunkban és mentalitásunkban is a tábor végére. –  értékelte a túrát Weczera Csaba szövetségi edző.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában