Szép eredmények

2023.09.26. 11:39

A helyes úton járnak az ARAK tájfutói

Népes mezőnnyel rendelkezik már az ARAK tájfutó szakosztálya. Ugyanakkor eredményes is a szakág, a rövidtávú és sprint váltó országos bajnokságról is hoztak el érmeket a fehérvári tájfutók.

Ferencz Balázs

Az aranyérmes arakos váltó a pécsi belvárosban

Forrás: ARAK

Izgalmas helyszínen búcsúztatták a sprint szezont az ország tájfutói, Pécs belvárosában viaskodtak a rövidtávú és sprint váltó országos bajnokságon. A Tettyén rendezett selejtezőkben az ARAK 33 versenyzője kereste az ellenőrző pontokat, minél gyorsabban, hogy kiharcolják a délutáni A-döntőbeli szereplés jogát. Tizennégyen jártak sikerrel, akik a belvárosban kiválóan teljesítettek.

Maráz Levente Fiú 14-ben első, Fent Marianne Női 70-ben második helyezett lett.

A váltóversenyek is a Széchenyi térről rajtoltak.

Izgalmas véghajrában az ARAK U14-es váltója (Antal Petra, Horváth Csegő, Maráz Levente, Tóth Vivien) a befutópontra remekül választott útvonalat, ez döntőnek bizonyult, mert így megelőzte az addig élen álló veszprémi csapatot. Három  másodperces előnnyel szerzett aranyérmet a fehérvári staféta. 

A másik váltó - Balás Borbála, Maráz Botond, Bélai Kornél Márk, Harkányi Enikő összeállításban - úgy teljesítette a 14 évesek pályáit és lett 16. a 37 csapatból, hogy Bélai Kornél és Maráz Botond 11 esztendős, Harkányi Enikő pedig még csak 9 éves.

A Gecse Zille Borbála, Maráz Mátyás, Pintér Gergő, Patkós Fruzsina alkotta váltó is egy kategóriával feljebb, az U18-as korcsoportban indult, ahol az előkelő 12. helyen végzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában