Női kézilabda

2023.10.29. 21:11

Az idény első győzelme

A női kézilabda K&H Liga NB I 7. fordulójában az Alba Fehérvár KC a szezon eddigi legjobb teljesítményével rukkolt ki a Kozármisleny KA ellen, és rendkívül magabiztosan nyert.

Káldor András

Takó Viktóriát (a labdával) nehezen tudták tartani a vendégek, 6 találatig jutott

Fotó: Kricskovics Antal

Alba Fehérvár KC – Kozármisleny KA 33-22 (18-10)
Székesfehérvár, 500 néző
Vezette: Bíró Ádám, Kiss Olivér
Alba Fehérvár KC: Tóth Nikolett – Zrnic 4, Afentaler 10 (5), Besszer 3, Kövér 3, Utasi 5, Takó 6. Csere: Sulyok, Szmbatjan 1, Kocsis B. 1, Szemes, Tolnai, Bojtos. Vezetőedző: Horváth Roland
Kozármisleny KA: Pusztai P. – Grénus 2, Brettner 4, Bánfai V. 4, Hadnagy, Scheffer 5, Szatmári 1. Csere: Szabó L., Wichmann (kapusok), Zsemberi, Imrei N., Tobak 1, Halász, Kecskés 1, Imrei R., Grosics 4 (1). Vezetőedző: Gyulay László
Kiállítások: 8., ill 8. perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 2/1

Mikor, ha nem most? – kérdezgették egymást a hazai drukkerek a kezdő sípszó előtt. Ez arra utalt, hogy az eddig mindössze egy pontot gyűjtő Albának feltétlenül szüksége lenne a tabellán közvetlenül előtte álló Baranya vármegyei riválisa ellen a győzelemre.
Utasi Linda találatára még egy percet sem kellett várni, de Scheffer Zsanett tett arról, hogy ne legyen teljes a hazai öröm. Jó iramú, és nagy lendületű volt a meccs már az elejétől fogva. Ahogy arra számítani lehetett egy pillanatig sem fogta vissza magát az újonc, sőt az 5. percben Brettner Zsófia góljával vezettek is, 2-3. Ezt követően az Alba fordított, és masszívabbá vált a védekezése, a helyzetek kihasználása azonban hagyott némi kívánnivalót maga után. Azért ezzel együtt a 13. percre állandósítani tudták két-háromgólos vezetésüket, Utasi Linda vezérletével. Sőt, ez egy újabb Utasi „rakéta” után ötre módosult! Más kérdés, hogy ebbe az előnybe egy kicsit bele is aludt az AFKC, mert zsinórban kétszer is eredményes volt a vendég csapat, 11-8. A folytatásban sem állt le a fehérvári gárda, és rendkívül megnyugtató előnyt kovácsolt már a félidőre.
A szünet után kissé alábbhagyott az első félidőben látott figyelem az Alba részéről, több elkerülhető gólt is kaptak, de még így is bőségesen maradt az első harminc percben betárazott találatokból. Átlendülve mindezeken fokozatosan növelték előnyüket, és a 39. percben Afentaler Sára hétméteresből először alakította ki a tízgólos különbséget, 23-13. Majd következett egy kereken ötperces fehérvári gólcsend, Afentaler két sikeres hetese között háromszor vették be a mislenyiek Tóth Nikolett kapuját, 24-16. A 49. percre Takó Viktória visszaállította a tízgólos differenciát, és innentől már tényleg csak az volt a kérdés, hogy mennyivel nyert – ebben az idényben először – az AFKC.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában