IBK Nemzetközi Bajnokság

2023.10.30. 13:56

Három aranyérmet nyertek a vértesi karatékák

A hétvégén, Budapesten voltak érdekeltek a VTSE fiatal sportolói. A Sünök három aranyérmet szereztek.

Horog László

A Vértesi Tömegsport Közhasznú Egyesület sportolói három aranyérmet és négy bronzot gyűjtöttek a hétvégi, fővárosi versenyen

Fotó: VTSE

Az IBK (Internation Budokai Karate) magyar szervezete által bonyolított erőpróbán összesen hét ország, 450 versenyzője mérte össze tudását a Ludovika Arénában. A Sünöket 10 versenyző képviselte. Három sportoló állhatott a dobogó tetejére, Somogyi Bence (gyermek fiú, 30 kg), Reichert Hanna (gyermek lány, +40kg), Králl Máté (serdülő fiú, +60 kg). Bronzérmes lett Bakonyi Lili (serdülő lány, 50 kg), Lendvai Réka (serdülő lány, +65 kg), Magasy Dániel (junior fiú, 65kg), Kántor Viktória (felnőtt női, 55 kg). Utóbbi különdíjat kapott, a VTSE válogatott versenyzője kapta a Shihan Furkó Kálmán által 2009-ben állapított Kyokushin Karatéért Közhasznú Alapítvány pénzjutalommal is járó elismerését. A junior korú versenyző a felnőttek között mérette meg magát, ahol győztes küzdelme mellett csak hosszabbításban maradt alul. Küzdőszelleme és kitartása miatt egyöntetű döntés született a kuratórium tagjai között.
A vértesiek közül Kuti Jázmin, Nagy Daniella és Tihanyi Ábel ezúttal helyezetlenül zárt. A versenyen a székesfehérvári Gudmon Gábor, az IFK magyar szervezetének főbírója delegált bíróként segítette a küzdelmeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában