A bolgárok jobbnak bizonyultak a Gáz utcában

2023.10.26. 15:10

Hazai pályán is kikapott az Alba a nemzetközi porodon

A lisszaboni vereség után hazai pályán is veszített az Arconic-Alba Fehérvár kosárcsapata, a hét közepén a Balkan gárdája nyert a Gáz utcában.

Horog László

Az amerikai légiós, Kristopher Martin (labdával) jól kezdett a Balkan Botevgrad elleni mérkőzésen, végül 9/3 pontot jegyzett

Fotó: Simon Erika / ÖKK

A hazai bajnokságban remekel, négy győzelemmel áll a fehérvári kosárcsapat, sorrendben a Budapesti Honvédot, a Szegedet, az Oroszlányt, legutóbb pedig idegenben, kosárban gazdag derbin a kecskemétieket. A nemzetközi porodon nem kezdtek ennyire jól a Fejér vármegyeiek, múlt szerdán, nagy küzdelemben kikaptak Lisszabonban, a Sporting CP ellen a FIBA Europe Cup sorozaton, 83-79-re. A házigazdák gyakorlatilag végig vezettek, a végjátékban felcsillant a remény a fordításra, Chambers és Vojvoda remekése nyomán, azonban  luzitánok végül megnyerték az összecsapást. Ennek fényében a második fordulóban, a bolgár Balkan Botevgrad ellen óhajtottak javítani az albások, a sikerre meg is volt minden esélyük. A korábbi találkozókon nem sokat – gyakorlatilag semmit – mutató Kris Martin remekül kezdett, gyorsan berámolt öt pontot. A folytatásban átvették az irányítást a balkániak, végig vezetve nyertek 88-78-ra. Volt, hogy közel jött a házigazda, de átvenni nem tudta a dominanciát, jobbak voltak a látogatók.

Alejandro Zubillaga, a fehérváriak trénere szerint a támadó lepattanókban voltak jobbak a botevgrádiak.

- Nem kell hozzá nagy kosárlabdás szakértelem, hogy valaki tudja, ezen a szinten 22 támadólepattanót engedélyezni senki ellen nem fér bele. Előre kell lépnünk, ha továbbra is az európai színtéren szeretnénk folytatni, agresszívebbnek és gyorsabbnak kell lennünk. Időre van szükségünk, hogy ez sikerüljön, ez az én felelősségem, hiszen én vagyok a csapat edzője. Fontos bajnoki mérkőzés következik a hétvégén a Szolnok ellen, az elkövetkező napokban próbálunk javulni és pozitívak maradni.

Petar Zlatanovic, a vendégek szakvezetője érthetően jobb hangulatban értékelt.

- A mérkőzés előtt mondtam a játékosaimnak, intenzív és agresszív játékkal lehet esélyünk. Boldog vagyok, mert a srácok ezt maximálisan teljesítették, kicsit meglepett ez a győzelem. Nem azért, mert ne lenne rá képes ez a társaság, azonban a bolgár bajnokságban eddig nem ezt az arcunkat mutattuk. A sikerünk kulcsa ezúttal a 20 gólpassz és a 22 támadólepattanó volt.

A fehérváriak amerikai centere, James Dickey jól játszott, 15 pontot szerzett.

- Jól játszott a Balkan, keményen küzdöttek, sok problémát okoztak nekünk, főleg lepattanózásban. Agresszívabbak voltak nálunk, úgy gondolom, ezzel nyertek.

Karl Lips, a vendégek észt légiósa kulcsfigurának bizonyult, 15/6 pontot termelt.

- Büszke vagyok a csapatra, keményen harcoltunk. Tudjuk, hogy a többi csapat rutinosabb ezen a szinten, csak úgy lehet esélyünk, ha végig koncentráltan kosárlabdázunk. A lepattanózásunk kiemelkedő volt, ennek köszönhetjük a győzelmet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában