Playoffs

2024.03.11. 21:48

Egy lépésre az elődöntőtől a Volán

A négy győzelemig tartó negyeddöntős párharc ötödik mérkőzésén hétfőn a Hydro Fehérvár AV19 a Pustertal Wölfe gárdáját fogadta. 2-2-ről folytatták a felek.

Beke Zsombor

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A négy negyeddöntős párharc közül a Voláné az egyetlen, amelyikben döntetlen az állás, a másik háromban egyaránt 3-1-re vezet az esélyesebb csapat. Eddig a Fejér vármegyeieket érintő párharcban mindig a hazai csapat nyert, a fehérvári szurkolók ennek a sormintának a folytatásában bíztak, aztán szerdán Olaszországban meg lehetne törni ezt a sorozatot...de előtte még egy piszok nehéz összecsapás várt Háriékra.

Nem is vacakoltak sokat a hazaiak, rögtön támadtak, Fournier életerős lövését mamuttal kellett kitolnia Smithnek. A kék-fehérek próbáltak dominálni és nyomást kifejteni az olaszokra, ez hellyel-közzel sikerült is, de a Pustertal védői nagyon keményen védték a kapu előtti területet. Kilenc perc elteltével nagy helyzet maradt ki, a Volán első sora villant meg, Hári szép cselek után Kuralthoz passzolt, Smithről kijött a pakk, Hári rálőtte az üres kapura, de egy bevetődő blokk hárította a próbálkozást. Aztán Kuralt és Magosi mehetett kettő az egy ellen, a szlovén azonban rosszul adta a korongot, így még lövés sem lett a megindulásból. Idegesen, görcsösen játszott a Fehérvár, sokszor nem merték tiszta szögből sem ellőni a játékosok, helyette inkább passzoltak. 15 másodperccel a vége előtt aztán Bartalis lódult meg a szélen, lövése kipattant, jött Stipsicz és besodorta a pakkot, 1-0. A lefújás pillanatában elszabadultak az indulatok, ennek mindkét oldalra ítélt 2-2 perces kiállítás lett a vége.

Letámadtak az olaszok a szünet után, Smith a kapu mögött ütközött védőjével, az üresen hagyott kapuba pedig másodjára McGauley beütötte oldalról, 2-0. Az esetet sokáig videózták, mondván a védővel szemben szabálytalanság történt, de érvényben maradt a gól. Lendületbe jött a Volán, óriási elánnál nyomtak a Fejér vármegyeiek, Kuralt lövése Smithről a kapuvasra, onnan pedig sajnos kifelé pattant. Négy és fél perc eltelte után szépített a Wölfe, Messner kerülte meg a kaput és másodjára már be tudta tuszkolni Roy mamutja és a kapuvas között a korongot, 2-1. Mihály ziccere kimaradt, majd emberelőnybe kerültek az olaszok, Catenacci kapáslövésénél nagyot védett Roy. A kiegészülés után Hári szólója maradt ki. Nem kímélték egymást a felek, tizenkét perc elteltével Bartalis találta meg egy tűpontos lövéssel a rövidnél a kapus és a kapuvas közötti rést, 3-1. Egy perccel később jött az újabb hazai találat, Magosi küzdött a kapu előtt, jutalma pedig egy gólt lett, ezzel már hárommal vezetett a Fehérvár, 4-1. Egy könnyű síppal befújt kiállítást követően öt a négy ellen jöhettek a vendégek, de Roy mérhetetlen magabiztossággal tette a dolgát. Kezdett elszakadni a cérna a tiroli gárdánál, Sill a kispadról a sisakjával verte a palánkot, majd a jégen ordibált a bírókkal, mindezt büntetlenül.

A harmadik harmad elején nyomott a Pustertal, majd szép lassan kijött a szorításból a Volán, majd a játékrész derekán emberelőnybe kerültek a hazaik. Ezt ki is használta Kiss Dávid együttese, McGauley szépen felvarrta a rövidre, azonban lehet vezéráldozattal járt ez a fór, ugyanis Bartalis térdére sípszó után vágtak rá egy jó nagyot, 5-1. Hét perccel a vége előtt Morley szépített, majd öt perccel később ismét betalált a csatár, 5-3. Meleg lett a végére, de behúzta a Volán a harmadik győzelmet, szerdán Olaszországba elődöntőbe juthat a Hydro Fehérvár AV19.

 

Hydro Fehérvár AV19 – HC Pustertal Wölfe 5-3 (1-0, 3-1, 1-1)

Székesfehérvár, 2576 néző. V.:Fichtner, Hronsky, Durmis, Konc

AV19: Roy – Fournier, Campbell, Magosi 1, Hári (1), Kuralt – Stipsicz 1, Nilsson (1), Leavens, McGauley 1, Laberge – Robertson, Phillips, Atkinson (1), Bartalis 1, Mihály – Kiss R., Ambrus Cs., Ambrus G., Németh, Terbócs. Vezetőedző: Kiss Dávid.

Wölfe: Smith – Stanton, Messner 1, Morley 1, Schofield, Akeson (1) – Kasastul, Ege, Andergassen, Frycklund, Petan – Glira, Atwal, Deluca, Sill, Mantinger – Althuber, Öhler, Catenacci, Berger, Hasler. Vezetőedző: Kasper Vuorinen.

Kiállítások: 16, ill. 8. perc.

Kapura lövések: 32-30.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában