Kosárlabda NB I/A

2024.04.30. 20:04

A hihetetlen hajrá sem volt elég ezúttal

Óriási hajrával noha felzárkózott, de végül kikapott az NHSZ-Szolnoki Olajbányásztól az Arconic-Alba Fehérvár a kosárlabda NB I/A rájátszás elődöntőjének második mérkőzésén.

Szabó Róbert

Idegenben nem tudta megverni az Alba a Szolnokot

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Szoros mérkőzésen aratott 92-83-as győzelme után ezúttal idegenben lépett pályára az Arconic-Alba Fehérvár az NHSZ-Szolnoki Olajbányász ellen. A székesfehérváriak egy sikerrel 2-0-s előnyt harcolhattak volna ki maguknak a párharcban, és a pénteki, hazai összecsapáson le is zárhatták volna a párharcot.

A Szolnoki Olajbányász összeszedetten kezdte a mérkőzést, gyorsan 18-6-os különbséget alakítottak ki Pongó Mátéék, 18-8-nál pedig már tíz volt a különbség a két csapat között. Az Alba ezután szép lassan elkezdett zárkózni, Anthony Roberts sikeres közelije és büntetője után 21-16-nál már csak öt pont volt a hátránya a vendég együttesnek. Ez azonban itt abba is maradt, a Szolnok innentől egy 5-1-es szakasszal kilenccel húzott el a szünetre, 26-17.

A pihenő után biztossá vált, hogy a Szolnok nem adja könnyen magát, 38-27-nél pedig már tizenegy volt a differencia. Az Alba ezután sem találta meg a játékát, Alejandro Zubillaga nem tudott ellenszert találni az Olaj sikeres támadásaira, a különbség pedig szép lassan nőtt, a félidő végére pedig már tizenhat pontos fórban voltak a hazaiak, 53-37.

A fordulást követően az Olaj egy kicsit az öltözőben maradt, előbb Vojvoda dobott egy sikeres közelit, majd Barnett kétszer is betalált, így már 6-0-s szakasznál járt az Alba, amely nyolc pontra zárkózott. Ezt a formát azonban nem tudta tartósan megőrizni a Zubillaga-legénység, a Szolnok elkezdett ébredezni olyannyira, hogy 72-54-nél már 18 volt a különbség, de fél perccel a játékrész vége előtt Barnett még egy kétpontossal szépített, 72-56.

Az utolsó tíz percnek úgy vághatott neki az Alba, hogy fejben már a pénteki találkozóra koncentrálhatott, hiszen leginkább az volt a kérdés, hogy mekkora különbség lesz a két csapat közt a lefújáskor. A kosarak mindkét oldalról jöttek, így a székesfehérváriaknak nem sikerült közelebb jönniük. Alejandro Zubillaga 77-62-es állásnál aztán úgy döntött időt kér. Ez meg is hozta az eredményét, hiszen szinte váratlanul, de feléledt a székesfehérvári együttes, amely bő két perccel a találkozó vége előtt már csak négy ponttal állt kikapásra, miután 81-66 után egy 14-4-es szakaszt produkált. A bravúr azonban nem jött össze, a Szolnok kihasználta a vendégek apróbb hibáit és lezárta a találkozót, 93-80.

Ezzel a sikerrel az NHSZ-Szolnoki Olajbányász kiegyenlített a párharcban, így május 3-án pénteken 18.00 órától azért küzdhet az Arconic-Alba Fehérvár, hogy megőrizze pályaelőnyét.

NHSZ-Szolnoki Olajbányász – Arconic-Alba Fehérvár 93-80 (26-17, 27-20, 19-19-, 21-24)

Szolnok, 2000 néző. V: Földházi, Praksch, Söjtöry. 
NHSZ-Szolnoki Olajbányász: Sz. Jovanovics 16/6, Eads 12, Lukács N. 3/3, D. Thomas 18, Wiggins 13. Csere: Pongó Máté 8/3, Pallai 5/3, Révész Á. 3, Rudner 5, A. Durham10/6. Vezetőedző: Oliver Vidin
Arconic-Alba Fehérvár: Chambers 9, Kass, Barnett 12, Philmore 5, Dickey 9. Csere: Vojvoda 22/3, Balogh M. 2, Roberts 21/3, Takács Milán. Vezetőedző: Alejandro Zubillaga

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában