Nem rajtoltak rosszul

2 órája

Hétgólos meccset veszített el az újonc FC Főnix

Az NB III. nyitó, 1. fordulójában a Fejér vármegyei együttesek az újonc FC Főnix csapatát kivéve mindegyik gárda szerzett pontot, pontokat. A Bicskei TC és az Iváncsa KSE magabiztosan nyert, míg a PAFC II. Dorogon, a Gárdony a Népligetben ikszelt.

Káldor András

A bicskei Tifán-Péter Bence (fehér, 10) akrobatikus mozdulattal állítja meg az érdiek támadását.

Fotó: Kricskovics Antal

ÉSZAK-NYUGATI CSOPORT

Dorogi FC (6.) – Puskás Akadémia FC II. (10.) 1-1 (1-1)
Vezette: Takács Ákos

Dorogi FC: Tímár - Bokán Barnabás (Balla), Ferkó Á., Hoszpodár - Ferkó M., Lénárth, Barna (Sidó) – Hajdi (Harmat), Szerencsi – Vajda (Vígh), Gula. Vezetőedző: Bekő Balázs.
Puskás Akadémia FC II.: Lehoczki – Makara, Szojma, Fodor, Orján – Radics, Dimitrijev – Janyickij, Szabari (Antal), Halászi-Harsányi (Bontas) – Magasföldi (Kun). Vezetőedző: Vanczák Vilmos.
Gól: Szerencsi (9.), ill. Janyickij (65.)
Bicskei TC (2.) – Érdi VSE (15.) 2-0 (0-0)
Vezette: Kreitl Tamás
Bicskei TC: Radnóti - Dulló, Bozsoki, Molnár S. – Szalai D. (Lakatos), Király P. (Szontagh), Hirman (Varga B.), Kispál, Tifán-Péter – Sóron (Gaszner), Beliczky (Varga Sz.). Vezetőedző: Csordás Csaba.
Érdi VSE: Tóth G. - Rétfalvi, Kárász, Kertai, Pintér N. - Göblyös, Morvai, Kincses, Dorogi, Juhász B. – Suszter. Vezetőedző: Domján Attila.
Gól: Molnár S. (72.), Varga B. (79.)
A 15. percben Kispál Tamás futtatta Sóron Tibort, aki betört a 16-oson belülre, ott a védők fellökték, a megítélt büntetőt a sértett lőtte, a középre tartó labdát Tóth Gábor kiütötte. A 42. percben Bozsoki Imre megmozdulását a játékvezető szabálytalannak minősítette, a megítélt szabadrúgásból Morvai Milán a jobb kapufát találta telibe. A 72. percben baloldali szögletből Király Patrik ívelt a kapu elé és a felugró Molnár Sándor az ötösről a bal sarokba fejelt, 1-0. Majd a 79. percben többször is próbálkozhatott a vendég védelem, hogy elrúgja a labdát a kapuja előteréből, de sikertelenül. A baloldalról Tifán-Péter Bencéhez került, akinek a beadása a hosszú oldalon megtalálta Varga Bencét, aki a hálóba fejelt, 2-0.

 

DÉL-NYUGATI CSOPORT
Ferencvárosi TC II. 86.) – Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (7.) 1-1 (0-0)

Vezette: Szalai László
FTC II.: Radnóti – Lukács (Ladányi) Lakatos, Horváth B., Bolgár – Fenyvesi, Madarász (Birkás) – Gágyor (Nemes), Bagi, Szerdjukov – Berényi (Molnár M.). Vezetőedző: Korolovszky Gábor.
Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő: Orczi – Balogh M., Németh P. (Kocsy), Bohata (Gyuris), Széplaki – Bedics, Szellák, Balogh B. (Szabó M.), Csontos, Pekowski – Bozai B. Vezetőedző: Bozai Attila.
Gól: Szerdjukov (48.), ill. Bohata (83., 11-esből).
A 48. percben Olekszij Szerdjukov oldalról elvégzett szabadrúgása pattant meg, és a vendégek kapujában kötött ki, 1-0. A 83. percben egy kezezést követően a játékvezető büntetőt ítélt, melyet Bohata Ádám értékesített, 1-1.

Dunaharaszti MTK (15.) – Iváncsa KSE (2.) 0-4 (0-2)

Vezette: Maml Zoltán
Dunaharaszti MTK: Gyatyel – Csizmadia, Szalai A., Kanizsai (Tóth Zs.), Varga D. (Vitányi) – Kovács-Galavics, Tóth F., Óber (Kiss D.), Landsmann (Kócsa) – Szabó B. (Balogh D.), Bata. Vezetőedző: Ughy Márk.

Iváncsa KSE: Varga Á. – Kasza, Törőcsik (Monori), Barta, Vass (Sándor), Kéringer (Király D.), Aradi, Székely, Budai, Madarász B. (Kiatipisz), Nyilas. Vezetőedző: Tóth András.

Gól: Vass (9., 10., 59.), Király D. (87.).
 

A Kelen SC-től a nyáron igazolt Vass Benjamin mesterhármasa döntötte el a mérkőzést, melyet végig irányított az Iváncsa KSE. Majd a hajrában a csereként beállt, saját nevelésű Király Dominik zárta el a találkozót első labdaérintései után.

FC Főnix (12.) – Bonyhád VLC (4.) 3-4 (0-3)
Vezette: Sipos Katalin
FC Főnix: Barsch – Csiba, Gruber Á. (Zólyomi), Balajthy (Andróczi), Bolla Barnabás (Emperger) - Korponai, Borbély B. (Balogh L.), Horváth T. (Weisenburger), Jungwirth - Réti P., Adorján. Vezetőedző: Pavlik József.

Bonyhád VLC: Paceka – Hompót, Bozóki, Kugli (Kugler), Márkvárk P. (Ikladi) - Pál M. (Ladányi), Babulják (Gulyás), Pál A., Széles (Friedszám) - Pintér M., Rabi. Edző: Sárai György.
Gól: Korponai (51.), Gruber Á. (57.), Adorján G. (90+1.), ill. Pál A. (31.,  83.), Pál M. (36.), Babulják (45.).
Meglehetősen rosszul indult az újonc FC Főnix debütálása az NB III-ban, az eső félidő végén már három góllal vezetett az osztályba visszatérő tolnai együttes. A szünet viszont jótékonyan hatott hazai oldalon, bő tíz perc alatt egy gólra visszazárkózva nyílttá tették a találkozót. A hajrában aztán egy büntetőből bebiztosította előnyét a vendég gárda, bár erre is volt válaszuk a hosszabbításban a házigazdáknak, de ahhoz már nem volt elég idő, hogy egalizáljanak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában