Móri vágta

2024.07.13. 07:23

Hazai futam, kupáról álmodozva

Ifj. Fogarasi Attila és Toloczkó Péter kellően boldog, hogy végig aszfalt borította szakaszok várják őket a hazai futamon, a Fehérvár Rallye-n.

Szupkai Gábor

A Fogarasi-Toloczkó páros ezzel a géppel utasítana maga mögé mindenkit

Fotó: Facebook

A Diósgyőr Rally csak részsikereket és műszaki hibát hozott, emiatt a Mecsek Rally is kimaradt, de most végre újra – részben – "egészséges" autóban vághat neki annak a versenynek a móri Fogarasi Attila és navigátora Toloczkó Péter, ami szívüknek a legkedvesebb. Éppen emiatt kupával a célban szeretnének ünnepelni. 

Hol jártak eddig idén, hol álltak rajthoz?

– Tesztelni nem tudtunk, ezért rögtön élesben próbáltuk ki magunkat és a kocsit az Esztergom-Nyerges Rallye-n licences kategóriában. Az ORB második futamán csatlakoztunk be a bajnokságba a Diósgyőr Rallye-n, ahol már élesben versenyeztünk. Jól álltunk négy gyorsasági után, viszonylag nagy előnnyel vezettük a 2WD Kupát és az RC4 a kategóriát, de sajnos hengerfejrepedés miatt ki kellett állnunk.

Hogy állnak most az autóval? 

– Azóta természetesen cseréltünk hengerfejet, ám az indítás után elromlott a computerünk. Ez úton van Angliába, úgyhogy most egy kölcsön-computerrel indulunk, amiért nagy köszönet Grámán Andrisnak. Illetve előjött még pár apróság, de péntekre mindennel megleszünk!

Mik a tervek a hazai versenyre?

– Nem ismeretlen egyik pálya sem, sőt a pusztavámi fehér aszfaltos gyors az egyik kedvencem, mivel itt tanultam meg vezetni is. Nagyon várjuk már a rajtot, egyrészt azért, mert újra versenyezhetünk, másrészt pedig nagyon jó pályákon, hazai környezetben tehetjük mindezt. Móron átvezető etapokon autózhatunk, és úgy gondolom, hogy ennek sok móri ismerősünk, szurkolónk örül majd, akiket várunk a szervizparkba is a Sóstói útra.

Mivel lennének elégedettek?

– Nagyon-nagyon szeretnénk célba érni, de nem fogjuk kímélni a gépet és magunkat sem. Erős a 2WD kupa, egyedüli Fordosként szeretnénk az oroszlánok előtt végezni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában