Döntött az UEFA

2 órája

Hivatalos: a Puskás Akadémia játék nélkül továbbjutott a Konferencia-ligában!

Döntött az UEFA, játék nélkül jutott tovább a Konferencia-liga-selejtező harmadik körébe a Puskás Akadémia FC.

Szabó Róbert

Továbbjutott a Puskás Akadémia FC

Fotó: UEFA

Az UEFA hivatalos közleményben jelentette be, hogy július 22-én hétfőn a Döntéshozó Testülete úgy határozott, hogy a Puskás Akadémia FC játék nélkül jut tovább a Konferencia-liga következő körében. A döntés értelmében a július 25-én és augusztus 1-én lejátszandó, Dnyipro-1 elleni mérkőzést egyaránt 3–0-ra megnyerte a felcsúti együttes, amely így készülhet az örmény Ararat-Armenia és a moldáv Zimbru Chisinau párharcának győztese ellen.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Puskás Akadémia FC az ukrán Dnyipro-1 ellen lépett volna pályára a Konferencia-liga selejtezőjének második körében, azonban az ukrán élvonalban szereplő együttes nem talált magának befektetőt, így csődbe ment. Ennek az első hivatalos megerősítése az volt, hogy múlt hét pénteken kizárták a csapatot hazája bajnokságából, most pedig az UEFA is így tett.

A Puskás Akadémia FC emiatt biztosan ott lesz a Kl-selejtező harmadik körében, amely egyben fennállása legnagyobb sikere is a nemzetközi kupaporondon is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában