Erősítettek

2 órája

Utánpótlás-válogatottal erősített a Vidi

Hivatalos oldalán jelentette be a Fehérvár FC, hogy egy évre kölcsönvette az MTK Budapest U21-es válogatott labdarúgóját, Kovács Mátyást.

Szabó Róbert

Kovács Mátyás az új idényben a Vidit erősíti

Fotó: fehervarfc.hu

A két csapat megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a székesfehérvári együtteshez a szélsőként és támadóként is bevethető futballista. 

Kovács Mátyás a Gödöllő SK-ban kezdett el futballozni, majd 2014 szeptemberétől a Vasas Kubala Akadémián pallérozódott. Négy évvel később került az MTK Budapesthez, ahol előbb végigjárta az utánpótlást, majd a 2021-2022-es idényben az NB I-ben is debütált. Egy évvel később alapember volt az NB II-ben ezüstérmet szerző, és feljutó kék-fehér együttesben. 

A 21 esztendős futballista eddig 33 NB I-es mérkőzésen léphetett pályára, amelyeken két gólpassz a mérleg. Az NB II-ben 32 alkalommal kapott szerepet, azokon hét gólt és hat gólpasszt jegyzett. 

– Nagyon örülök, hogy itt lehetek, egy nagyszerű, nagy múltú csapat sok jó eredménnyel. Szeretném segíteni az idei évben a klubot – mondta Kovács Mátyás, a székesfehérváriak újdonsült futballistája. Hozzátette, a gyorsaságával és a cselezőkészségével tudja leginkább segíteni a csapatot. Kiemelte, vannak ismerős arcok is, hiszen Schön Szabolcsot is ismeri, Lucas Marióval pedig az U21-es válogatottnál játszottak együtt.

A fiatal futballista szeretne sokat fejlődni és játszani, gólokkal és gólpasszokkal segíteni a Fehérvár FC-n, amellyel szeretne a lehető legtovább eljutni az európai kupaporondon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában