Ismerős az ellenfélnél

10 órája

Ciprusra utazik a Vidi a Konferencialiga-selejtezőben

A ciprusi Omonoia FC lesz a Fehérvár FC ellenfele a Konferencialiga-selejtező harmadik körében.

Szabó Róbert

A Fehérvár FC nehéz mérkőzésen harcolta ki a továbbjutást

Fotó: Kricskovics Antal

Szerda este nehéz mérkőzésen 0-0-s döntetlennel kiharcolta továbbjutását a Konferencialiga-selejtezőjében a Fehérvár FC az azeri Sumqayit FK ellen, amelyet összesítésben 2-1-re győzött le. Így már csak az volt a kérdés, hogy a ciprusi Omonoia FC vagy a grúz Torpedo Kutaisi lesz a székesfehérváriak ellenfele a következő körben.

A ciprusiak az első mérkőzésen hazai pályán 3-1-re diadalmaskodtak, így magabiztos előny tudatában utazhattak a visszavágóra. Csütörtök este aztán 2-1-re ismét nyertek, így 5-2-es összesítéssel jutottak tovább a harmadik fordulóba, ahol a Fehérvár FC ellen küzdenek majd meg.

Az Omonoia FC-nél ismerős arc is felbukkan, hiszen Lang Ádám ennél az együttesnél futballozik már 2019 óta. A nagy múltú, 21-szeres bajnok, 16-szoros kupagyőztes és 17-szeres szuperkupagyőztes együttes az elmúlt idényben a harmadik helyen végzett a ciprusi élvonalban, négy ponttal lemaradva a bajnok APOEL és a második AEK Larnaca mögött. A kupában is döntőbe jutottak a legutóbbi kiírásban, azonban ott a paphostól 3-0-ra kikaptak.

A ciprusi együttes keretét a mértékadó transfermarkt.de 20,55 millió euróra becsli. A csapat 20 légióst foglalkoztat, amely a 33 fős keret 60,6 százaléka, átlagéletkora pedig 25,4. A legértékesebb játékosuk az izraeli Omer Atzili, akit idén nyáron szereztek meg ingyen a szaúdi Al-Aintól, akárcsak a korábban a Serie A-ban is futballozó svéd középhátvédet, Filip Helandert aki a dán Odense BK-tól érkezett az Omoniához.

A párharc első mérkőzését Cipruson rendezik majd augusztus 8-án csütörtökön, míg a visszavágót augusztus 14-én szerdán Székesfehérváron.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában