Sajtótájékoztató

2 órája

Egyedülálló mentorprogram (galéria)

A MÁV Előre Röplabda Akadémia SC sajtótájékoztató keretében ismertette a szülőkkel és a sajtó képviselőivel szeptemberben induló mentorprogramját.

Káldor András

Vacsi Evelin, Tálosné Rozsinszky Rita, és Csizmadi András

Fotó: Káldor András

Szűkösnek bizonyult a Mercure Hotel Szent István terme, ahol Tálosné Rozsinszky Rita szakosztályvezető bevezetőjében a program hátteréről, és a megvalósítás fázisairól beszélt.   

- A mentorprogram már nagyon régen dédelgetett álmunk volt, de korábban még nem állt össze annyira, hogy el tudjuk indítani. A csillagok állása viszont most lehetővé tette, hogy idén mindezt megvalósítsuk! Az elmúlt három évben a MÁV Előre mind a férfi, mind a női nagyon sokat fejlődött, komoly eredményeket ért el. Többek között ez is az egyik oka annak, hogy el tudtunk indulni, a másik oka pedig, hogy a felnőtt csapatoknál már egy olyan stábot állítottunk össze, amely minden tekintetben segítséget nyújt abban, hogy sikeresek lehetünk. Gondolok itt olyan szakemberekre, mint az erőnléti edző, a sportpszichológus, a gyógytornász. Azt szerettük volna megvalósítani, hogy az utánpótlásban is részt tudjanak venni ezek a szakemberek, hiszen a nélkülük nem tudunk eredményes munkát végezni. Emellett nagyon-nagyon fontos a sportosztály, ez idén indul el először, és az alapot adhat arra a későbbiekben, hogy ezekre a fiatalokra, akik ide járnak majd lehet építeni. Eddig mindig problémánk voltak a létesítményekkel, szétszórva voltunk, több teremben, és nagyon nehéz volt így dolgozni. Novemberre viszont megvalósul egy olyan projekt, amely jelentősen megkönnyíti a munkánkat.

Csizmadi András irodavezetőre hárult az a feladat, hogy megismertesse a klub jelentős, mondhatni – a mentorprogram mellett – szintén egyedülálló beruházását, a 3300 négyzetméteres csarnokot, amely a Holland fasoron, a Auchan mögött épül.
- Három kézilabda méretű pálya lesz a létesítményben, fallal leválasztva. A legelső részben lesz a felnőttek birodalma, itt fog játszani a férfi és a női csapat. Ez a pálya lelátóval lesz ellátva, és alapvetően keresztbe is lehet kialakítani két játékteret, és ezek edzésre kiválóan alkalmasak lesznek. Az utánpótlás a középső területen fog helyett kapni, U20-as bajnoki mérkőzések megrendezésére alkalmas lesz, ehhez kapcsolódik egy 200 négyzetméteres kondicionáló terem, amely egy hálóval lesz elválasztva a pályától. A harmadik szekcióban pedig Magyarországon, egyedülálló módon strandröplabda pályát alakítunk ki, ez már olyan állapotban van, hogy csak a homokot kell behordani. A pályákat folyamatosan betonozzák, ezekre olyan borítás kerül, amely a legmodernebb technikával készül, és kíméli az ízületeket. Az emeleti részen alakítják ki az irodákat, a tárgyalót az öltözőket, - összesen nyolcat, a férfi és a női csapatnak külön helyisége lesz - a nézőknek vizesblokk. Meg kell említeni, hogy folyamatban van a várossal, hogy busszal meg lehessen közelíteni a csarnokot - nemcsak munkaidőben. A lényeg, hogy ez a miénk lesz, és a korábbiakkal ellentétben, nem akkor fogunk bemenni, amikor engednek, hanem amikor mi akarunk!
A nyáron visszavonult 41-szeres válogatott Vacsi Evelin vezetésével indul az UP! Mentorprogram, melynek keretein belül a MÁV Előre Akadémia a legtehetségesebb játékosait igyekszik segíteni a pályán és azon kívül. A programban résztvevő utánpótlás játékosok egyéni képzésekkel, Mellik Viktor erőnléti edzővel, Borsi Andrea sportpszichológussal és a felnőtt csapatokból választott mentorokkal -Király-Tálas Zsuzsanna, Pallag Ágnes, Linda Andreson, Redjo Koci, Takács Milán, Tomanóczi Bálint - folytathatják útjukat a profi karrier felé.
- A program keretein belül tartani fogom a kapcsolatot a játékosokkal, edzőikkel, tanáraikkal és kollégiumi nevelőikkel. A célunk az, hogy minden körülményt biztosítsunk számukra, hogy a lehető legtöbbet hozhassák ki magukból a pályán és azon kívül is. – hangsúlyozta Vacsi Evelin.

A mentor programban az U15-ös lánycsapat edzője Horváth Virág, a fiúké Nagy Róbert lesz, míg az U17-eseknél Stojan Radulovic a lányok, Gelencsér Balázs a fiúk mestere. Az U20-as lány csapatot a fehérvári röplabdázás legendája, Fésüs Irén irányítja, a fiúknál Aleksandar Milivojevic kezében lesz a karmesteri pálca.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában