Cél a bajnoki cím!

2 órája

Új csarnokban játszhatják a bajnokikat

Felszállt a fehér füst, a MÁV Előre Foxconn sajtótájékoztatón jelentette be a női és a férfi Extraligában szereplő csapatainak új igazolásait, emellett szó esett a kitűzött célokról, valamint a klub újonnan épülő létesítményéről is.

Káldor András

Tálos Péter elnök (középen) bajnoki aranyat vár az egyesület röplabda csapataitól

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Három évvel ezelőtt, ugyanitt a Mercure Hotelben ismertette meg a nagy múltú, 115 éves egyesület elnöke Tálos Péter a klubvezetés elképzeléseit, és a két röplabda csapattal kapcsolatos terveket. Azóta nagyot fordult a világ, a férfi együttes nemcsak az Extraliga tagja lett, hanem kétszer bajnoki finálét játszott, míg a nők is a legjobb négy között zártak a tavasszal befejeződött extraligás küzdelmekben.
- Szeretném megköszönni Tálos Péter elnök úrnak és szakmai stábjának azt, hogy ma a MÁV Előréről beszélhetünk, és így beszélhetünk róla. Székesfehérvár legnagyobb múltú klubjáról van szó, amely újra régi fényében tündököl. Tavaly mind a férfi, mind a női röplabda csapat esetében komoly eredmények születtek, valamint az utánpótlás is nagyon szép számokat produkál mennyiségben és minőségben is. Nagyon fontosak azok az együttműködések, melyek megszülettek a város oktatási intézményeivel, akár közép, akár a felsőfok tekintetében. Komoly pályaképet adhat a fiatal sportolóknak, hogy idén is érdemes itt sportolni, és hosszú távon itt maradni.– hangsúlyozta Mészáros Attila alpolgármester.  

Tálos Péter elnök a jelen mellett a jövőről is beszélt, és igen örvendetes információkat osztott meg.

- Három évvel ezelőtt úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk újra meghatározó sportegyesületté tenni a MÁV Előrét. Olyan klubbá, hogy legalább néhány sportágban a magyar sport élvonalában legyen, és lehetőség szerint nemzetközi porondon is vegyen részt. Onnantól kezdve az egyik legnagyobb problémánkat az okozta, hogy nem volt igazi otthona az egyesületnek, és ebben a kérdésben több fronton sikerült megoldást találni. Köszönjük a városnak, hogy visszakaptuk Prohászka úti létesítményt, ahol majd az irodáink lesznek. Ma nincs realitása annak, hogy egy sportegyesület milliárdokból saját tulajdonú csarnokot építsen, viszont egy meglehetősen jó megoldást találtunk arra, hogy új otthonuk legyen a felnőtt és utánpótlás játékosainknak a Sóstói Ipari Parkban. Egy helyi vállalkozással hosszú távú használati megállapodást kötöttünk. Tudomásom szerint a röplabda pályák mellett Magyarországon, egyedülálló módon lesz az épületen belül három strandröplabda pálya is. Ezzel meg tudjuk valósítani azt a régóta kitűzött szakmai célunkat, hogy miközben az utánpótlás megkapja a teremröplabda képzést, ezzel párhuzamosan egész évben tudjon strandröplabda képzésben is részesülni. Ahogy elkészül az új csarnok a bajnoki mérkőzéseket már nem a VOK-ban, hanem itt fogjuk megrendezni. Célunk mind női, mind férfi vonalon, hogy minél előrébb végezzünk, mindent nyerjünk meg!  

Természetesen szó esett az Extraligában tavaly ezüstérmet szerző férfi gárdában történt személyi változásokról, és a női csapat új igazolásait is bemutatták.
A férfiaknál az argentin center Karim Slaibe, az albán nyitásfogadó négyes ütő, Redi Bakiri mellett a feladó Bandi Bernát szerződött a klubhoz, mellettük az utánpótlásból Péter Arnold lett teljes értékű tagja a keretnek. A nyár folyamán kontraktusát meghosszabbító vezetőedző Omar Pelillo edzői csapata pedig a montenegrói Alekszandar Milivojevics másodedzővel, valamint a Fehér Iván helyére érkező argentin Facundo Villalaobos erőnléti edzővel egészült ki. Négyen, Ambrus Bence, Boa Szabolcs, Christian Janke, valamint Tomas Dileo nevével már nem találkozhatnak a szurkolók a csapat összeállításában, ők más klubokhoz igazoltak.

- Minden adott ahhoz, hogy a lehető legjobb formánkban vágjunk neki az előttünk álló szezonnak. A csapatban nagyon jó a kohézió, azon fogunk dolgozni, hogy ez a pályán is megmutatkozzon. Természetesen fő célunk továbbra is a bajnoki arany megszerzése, és mindent el fogunk követni, hogy valóra váltsuk az álmainkat. – emelte ki a vezetőedző.

A nőknél továbbra is Lukasz Przybylak irányít, ide visszatért a klub saját nevelésű nyitásfogadó négyes ütője, Sziládi Viktória, valamint érkezett a center Tóth-Bodovics Hanna, aki Kaposvárról tette át állomáshelyét, és ugyancsak kék-fehérbe öltözik a holland átló Lavinia Maiorano is. Az edző stábhoz a szerb Sztojan Radulovics jött másodedzőnek. A keretből távozott a nyáron távozott Jessica Ventura, Massiel Matos Duran, Tarr Hajnalka, míg Vacsi Evelin visszavonult.

Azt is megtudtuk, hogy a csapat egyik legeredményesebb játékosa, az amerikai Maia Dvoracek fáradásos csonttörése után lábadozik, a szakvezető bízik abban, hogy minél előbb visszatérhet a pályára.

- Örülök az új igazolásoknak, biztos vagyok benne, hogy tudják majd segíteni a csapatot. A felkészülést már elkezdtük a következő szezonra, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legjobb formában vágjunk neki a bajnokságnak. – tette hozzá Przybylak.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában