A megnyitón a magyar zászlót vitte, ma remek rajtot vett

2024.08.29. 13:48

Remekül nyitott a párizsi paralimpián a fehérvári kötődésű paraíjász

Gáspár Tamást nagy megtiszteltetés érte: ő lehetett a magyar csapat egyik zászlóvivője a megnyitóján. Ma idei legjobbját nyújtott a lőállásban.

Németh Krisztián

Fotó: Víg Johanna / MPB

Gáspár Tamás a negyedik helyen végzett a párizsi paralimpia első napján, a kerekesszékes íjászok W1-es kategóriájának rangsoroló versenyén. Az Invalidusok Háza kertjében kialakított lőtérem elért 655 körös teljesítménye idei legjobbja.  A rangsorolót a kínai Zhang Tianxin nyerte 674 pontos paralimpiai rekorddal.

Az Alba Íjász HSE korábbi versenyzője az MTI-nek elmondta: "a megnyitó után, ahogy terveztük, eleget tudtam pihenni, mert a bevonulás után nem vártuk meg a műsor végét, hanem visszamentünk a faluba. Jók voltak ma a körülmények, bár izgult mindenki. Kicsit csalódott vagyok, hogy a verseny közbeni második helyről hátrébb csúsztam, de menet közben íjat kellett cserélnem. Ahogy becseréltem a másodikat, már minden rendben volt, csak be kellett állítani." 

A versenyszám egyenes kieséses szakasza vasárnap zajlik majd. Gáspár a tizenhárom fős mezőnyből a rangsorolót az utolsó helyen záró francia Damien Letulle ellen kezd a nyolcaddöntőben.

A 45 éves paralimpikon felkészülése során az egyenes kieséses szakaszra koncentrált, ahogy erről lapunknak is mesélt a megnyitó ünnepség előtt.

Gáspár Tamás jobbról a második 
Fotó: Lénárt Márton/MPB

A szerda esti megnyitón, amelyet az ötkarikás játékokhoz hasonlóan formabontóan nem stadionban, hanem a Concorde téren és a híres párizsi sugárúton, a Champs-Elysées-n rendeztek, a magyar küldöttség a 66. volt a felvonulók sorában. A Magyar Paralimpiai Csapat Illés Fanni paralimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, valamint Gáspár Tamás, paralimpiai ötödik helyezett, Európa-bajnoki bronzérmes íjász vezetésével vonult be.

A magyar színeket 39 versenyző képviseli, a csapat létszáma nagyobb, mint három éve, Tokióban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában