A Szpari otthonában játszik a Vidi

Tegnap, 18:06

Tímár kontra Pető idegenben

Nagy lesz az öröm a nyírségi megyeszékelyen, és ez remélhetőleg csak az új stadionnak fog szólni, és a Vidi „belerondít” az új aréna avatójába.

Németh Krisztián

Forrás: Fehérvár FC

Nyolc esztendőt kell visszamennünk az időben, hogy ráleljünk a krónikákban a két csapat legutóbbi élvonalbeli összecsapására. Abban a szezonban Nikolicsék mindkét meccset lesimázták, idegenben 2-0-ra, Fehérváron 3-0-ra. Akkoriban került Pető Tamás a Vidi szakmai stábjához, az újonc nyírségiek jelenlegi szakvezetője Timár Krisztián pedig aktív labdarúgó karrierjét zárta le. Vasárnap 17:45 órától vezetőedzőként csapnak össze a labdarúgó NBI ötödik fordulójában a Nyíregyháza Spartacus – Fehérvár FC találkozón. 

A házigazda a mérkőzéssel avatja fel új, 8000 ezer férőhelyes stadionját, és az albérlet Mezőkövesd helyett immáron valóban hazai környezetben törekszik második bajnoki győzelmére.
A Vidi a ZTE elleni utolsó másodperces pontmentésből érkezik a keleti országrészbe. A sok sérülés, a rövid kispad, és a fásult játék, az átütő erőt nélkülöző játék jellemezték Sóstón a piros-kékeket.

Beszédes adat, hogy a nyírségiek az elmúlt huszonhat évben csak egyszer, 1998-ban tudták legyőzni a Vidit. Akkor, amikor Pető még játékos karrierjének elején járt, Timár pedig még csak készült a profi pályafutására. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában