Lengyelországból érkezik

2 órája

Újabb amerikai légiós Székesfehérváron

Hivatalos oldalán jelentette be az Arconic-Alba Fehérvár, hogy szerződtette Jeriah Horne-t.

Szabó Róbert

Jeriah Horne az új igazolása az Albának

Fotó: Hoops Rumors

A 26 esztendős kosárlabdázó magas és hármas poszton bevethető játékos három különböző egyetemen nevelkedett, az első éveket kivéve minden idényben tíz pont feletti átlagot produkált. Az iskolát követően megfordult az NBA hátországaként funkcionáló G League-ben, egy évad erejéig a Stockton Kingsben szerepelt. Ezután igazolt Európába, egész pontosan Lengyelországba az MKS Dabrowa Górniczához. A lengyeleknél 11,7 pontot, 6,3 lepattanót és 1,8 gólpasszt átlagolt, majd félévkor csapatot váltott és a Zielona Górához igazolt. Utóbbinál 10 pontot, 4,6 lepattanót és 1,6 gólpasszt hozott átlagban.

– Jeriah olyan játékos, amilyet erre a pozícióra kerestünk. Nagyon jól dob kintről, ez játékstílusunk miatt nagyon fontos számunkra. Ez lesz a második idénye Európában, vagyis alkalmazkodott az itteni játékhoz, van tapasztalata. Illik a védekezési szisztémánkba, megfelelően atletikus játékosról beszélünk – mondta a játékossal kapcsolatban az albakosar.hu-nak Alejandro Zubillaga, a klub vezetőedzője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában