Gáspár Tamás a negyeddöntőig jutott a paralimpián

1 órája

Most nem sikerült megvalósítania az álmát

Az Alba Íjász HSE korábbi versenyzője magabiztosan jutott a negyeddöntőbe, ahol nem tudta legyőzni ellenfelét, így második paralimpiáján is az ötödik helyen végzett.

Németh Krisztián

Fotó: Víg Johanna/MPB

A kerekesszékes íjászok a W1-es kategóriájában induló 45 éves paralimpikon csütörtökön remekül kezdett a párizsi paralimpián, "hangot adva' nagy álmának az aranyérem megcélzásának. Gáspár Tamás a rangsoroló lövészeten a negyedik helyet szerezte meg, így az utolsó helyen záró francia Damien Letulle várt rá ma kora délelőtt a nyolcaddöntőben. Gáspár simán verte a házigazdák parasportolóját, párharcukat 136-119-re nyerte a magyar. 

A negyeddöntőben a rangsoroló versenyt a Gáspárhoz hasonlóan 655 körrel záró kínai világranglista vezető Han Guifei várt rá.

A nagyon szoros párharcban Tamás a második szett végéig egy körrel vezetett, majd a harmadik játszmában fordított a távol-keleti versenyző, aki előbb két, majd három körrel vezetett a magyar előtt. 137-134-re a kínai nyert. Gáspár Tamás befejezte szereplését a párizsi paralimpián, örök optimizmusát jól mutatja, hogy mosolyogva gratulált ellenfelének.

Fotó: Víg Johanna/MPB

A székesfehérvári, és dunaújvárosi kötődésű paralimpikon Tokió után ismét az ötödik helyet szerezte meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában